MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 16:08 , de Valentina Postelnicu

Ministrul Transporturilor, despre închiderea a 100 de rute la CFR Călători: Am organizat supracontroale, să vedem câți circulă fără bilet

Distribuie

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a declarat, marți, la Parlament, despre închiderea a 100 de rute la CFR Călători, de luna viitoare, că a organizat supracontroale, pentru a se vedea câți circulă fără bilet și în funcție de aceste evaluări care se vor face în timp ce trenurile încă vor circula, se va lua o decizie.

'Sunt în reevaluare aceste obiective. Am luat legătura cu autoritățile locale, care susțin că nu este oportun să fie închise  ( aceste rute, nr) din cauza faptului că există o mare cerere din partea publicului călător, dar care nu se reflectă și în vânzarea de bilete la CFR Călători.  Am organizat supracontroale, pentru a vedea dacă există flux de călători, și posibilitatea de a exista eventual rău-plătitori, și aceste evaluări vor fi făcute în perioada în care trenurile încă circulă, iar în funcție de evaluări, vom lua o decizie', a spus ministrul.

El a mai precizat că 'oamenii care pe unele trenuri sunt, conform statisticilor companiei, în volum de 0,42 călători pe tren, nu ar fi prea mulți. 'Aștept să văd cât de mulți sunt, reflectat în abonamente și bilete', a mai spus Lucian Șova.

Ministrul nu a dorit să spună când se va circula pe centura Capitalei, pe două benzi. 'Când va fi gata', a răspuns el.

De asemenea, întrebat ce autostrăzi vor fi gata anul acesta, Lucian Șova a răspuns: 'Vom circula pe autostrăzile care vor fi recepționate'.

În presă au apărut informații potrivit cărora CFR Călători pregăteşte o retragere masivă de pe aproximativ 100 de rute, de la 1 martie.

Este vorba despre destinaţiile nerentabile, cu puţini călători. Printre rutele vizate sunt cele spre oraşele mari: Galaţi, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj, Alba Iulia şi Bucureşti.

Citește și: Funcționarii publici dau în judecată Guvernul, după transferul contribuțiilor la angajat, pentru scăderile de venituri

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cum se circulă în Norvegia
Loading...
Comentarii