Manifestanții din Polonia le cer autorităților să găsească soluții la mai multe probleme, în special la cea legată de pesta porcină africană. Fermierii polonezi sunt nemulțumiți și vor despăgubiri pentru animalele care au murit din cauza pestei porcine africane.

Aceştia au mai propus Guvernului de la Varșovia să stabilească reguli pentru catalogarea produselor agricole după steagul din ţara în care a fost produs şi să efectueze controale privind calitatea, notează Mediafax.

Proteste similiare au fost anunțate și în Croația. Un grup de activiști a anunțat că vor avea loc mitinguri sâmbătă în mai multe orașe din țară.

Grupul „Vestele Galbene – Croaţia” i-a îndemnat pe croaţii nemulţumiţi de situaţia economică şi socială din țară să iasă pe stradă în capitală, Zagreb şi în alte oraşe croate.

„Vestele galbene” au protestat și în România. Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă.

Mişcarea „Vestelor Galbene” a luat amploare în Franța, în urma publicării unei petiţii online, în cursul verii, faţă de majorarea preţurilor la carburanţi. Protestele de amploare au determinat însă Guvernul Franței să suspende cu șase luni scumpirea carburanților.

Vezi cele mai impresionante fotografii surprinse în timpul violențelor din capitala Franței pe 8 decembrie.

sursă foto: EPA


Citește și Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!