Mergi direct la conținut »
Presa franceză: Guvernul Franței nu va mai mări prețurile carburanților, în urma protestelor violente
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Presa franceză: Guvernul Franței nu va mai mări prețurile carburanților, în urma protestelor violente

Presa franceză: Guvernul Franței nu va mai mări prețurile carburanților, în urma protestelor violente

Guvernul Franței a decis să suspende creșterea prețurilor la carburanți, în urma protestelor violente ale "Vestelor Galbene", potrivit unor surse din interiorul executivului de la Paris.

Anunțul oficial urmează să fie făcutde premierul Eduouard Philippe mai târziu, fără a se ști cu exactitate când, scrie BBC.

Decizia vine în contextul în care protestatarii din cadrul mișcării „Vestele Galbene” s-au retras de la o întâlnire pe care o aveau programată, marți, cu premierul francez Edouard Philippe, ei fiind amenințați cu moartea de alți protestatari.

Reamintim că mărirea prețurilor carburanților a dus la proteste masive la Paris și alte mari orașe ale Franței. Trei oameni au murit de la începerea violențelor, iar capitala Hexagonului a fost devastată.

Totodată, doi membri ai grupului „Vestele Galbene” au fost condamnați, luni, la 3 luni de închisoare. Ei au fost arestați la un protest, sâmbătă seara, în orașul Puy-en-Velay, aflat în centrul Franței. În acea noapte, oamenii, nemulțumiți de creșterea prețurilor carburanților, au dat foc clădirii prefecturii.


COTEȘTE ȘI: Acasă pentru cei fără casă. Ce-și doresc de Crăciun oamenii fără adăpost: „Vreau să o văd pe Cristina Daniela mea” – VIDEO


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close