Mergi direct la conținut »
Mitingul PSD de la Iași a împărțit orașul în două. Cele două Românii din Piața Unirii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mitingul PSD de la Iași a împărțit orașul în două. Cele două Românii din Piața Unirii

Mitingul PSD de la Iași a împărțit orașul în două. Cele două Românii din Piața Unirii

Mitingul organizat de PSD la Iași nu a fost lipsit de incidente. În timp ce întreaga Piață Unirii era ocupată de susținători ai social-democraților, pe margine și pe străzile adiacente s-au strâns mii de protestatari care au scandat împotriva partidului de la guvernare.

De Maria Andrieș, Eli Driu (foto),

Susținătorii PSD au început să vină în centrul orașului încă de la ora 14.00, iar până la începutul mitingului se strânseseră în jur de 8.000 de oameni acolo. Piața fusese evacuată de jandarmi înainte, iar după gardurile puse de forțe de ordine se intra doar pe bază de invitație de la partid.

Participanți la mitingul PSD

Încă dinainte de începerea manifestării, în jurul Pieței Unirii s-au strâns și protestatari, care au afișat bannere și au scandat împotriva PSD. Unul dintre aceștia s-a strecurat în Piață chiar în timpul discursului lui Liviu Dragnea și l-a huiduit pe liderul PSD, aflat atunci pe scenă.

„Unii derbedei umblă pe lângă scenă, sunt plătiţi. Plătiți bine, ce-i drept. Suntem azi la putere fiindcă aşa au hotărât alegerile, pentru că românii apreciază mai mult ceea ce facem noi, nu ce fac cei din Opoziţie”, a fost reacția lui Dragnea.

Imediat după discursurile liderilor PSD, susținătorii veniți la miting au început să plece în pas grăbit, deși pe scenă mai erau programate niște momente artistice. În locul lor au venit protestatarii, care au fost lăsați de jandarmi să intre în momentul în care s-a golit piața.

Susținătorii PSD părăsind Piața Unirii

Cei  aproximativ 6.000 de oameni au mai scandat anti-PSD câteva zeci de minute, iar apoi au plecat în marș spre sediul Partidului Social Democrat. În drumul lor, aceștia s-au oprit în dreptul Primăriei și al Consiliului Județean, unde l-au huiduit Mihai Chirica.

Protestatarii le-au luat locul susținătorilor PSD în Piața Unirii


Citește și: 

Liviu Dragnea, atacuri dure la președinte în timpul mitingului PSD de la Iași: ”Iohannis şi slugile lui blochează România în scop personal”

FOTO/VIDEO | Susținătorii PSD au plecat la sfârșitul mitingului de la Iași, protestatarii le-au luat locul în Piața Unirii!

Close
Închide
  Close