Mergi direct la conținut »
VIDEO | Imagini terifiante! Momentul în care autocarul este răsturnat de tornadă, filmat de un pasager! „Închinați-vă și rugați-vă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Imagini terifiante! Momentul în care autocarul este răsturnat de tornadă, filmat de un pasager! „Închinați-vă și rugați-vă”

VIDEO | Imagini terifiante! Momentul în care autocarul este răsturnat de tornadă, filmat de un pasager! „Închinați-vă și rugați-vă”

Un pasager al autocarului care s-a răsturnat marţi din cauza tornadei din localitatea Drajna, judeţul Călăraşi, a filmat clipele de groază prin care au trecut cei aflați la bord. Dintre cei 39 de pasageri, 12 au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

De Andreea Radu,

Imagini incredibile filmate marți seară, în județul Călărași, pe DN21. Unul dintre pasagerii autocarului a surprins momentul în care vehiculul a fost răsturnat de tornadă.

În videoclip se pot auzi vocile oamenilor speriați, precum și o femeie strigă înainte ca mașina să se apropie de tornadă: „Rugați-vă, Doamne! Închinați-vă, Doamne!”.

O echipă Libertatea a ajuns în locul unde a fost răsturnat de tornadă și a surprins momentul în care autocarul a fost scos de pe câmp, cu ajutorul unui tractor.

Autocarul a fost scos de pe câmp cu ajutorul unui tractor (FOTO: Libertatea / Vlad Chirea)

Miercuri, la o zi după fenomenul meteorologic extrem, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că autoritățile evaluează pagubele provocate de tornadă. Potrivit acestuia, acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.

Meteorologii au explicat care au fost condițiile meteo care au favorizat formarea acestui fenomen meteo extrem: frontul atmosferic rece care a pătruns în România s-a ciocnit cu unul de aer foarte cald, de la sol.

Tornada din Călărași a ajuns pe site-urile BBC, Euronews, Russia Today și La Repubblica. Fenomenul a fost descris de presa internațională drept „apocaliptic”.


Reporterii Libertatea au surprins primele imagini cu casele distruse de tornada din Drajna! Cel puțin 14 gospodării afectate de fenomenul meteo extrem


 

Close
Închide
  Close