MENIU CAUTĂ

Donald Trump a găsit vinovatul pentru problemele exportatorilor americani: moneda europeană

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că moneda euro este devalorizată în raport cu dolarul, ceea ce dezavantajează exportatorii americani.

Astfel, el a criticat din nou politica monetară a Sistemului Federal de Rezervă (Federal Reserve/banca centrală națională), pentru deciziile acesteia de a creşte rata directoare a dobânzii.

„Euro şi alte monede sunt devalorizate în raport cu dolarul, plasând SUA într-un mare dezavantaj. Rata dobânzii Fed (Federal Reserve-n.r.) este prea mare, ceea ce se adaugă constrângerilor cantitative”, a scris Trump pe Twitter.

În acest mod, el a făcut o legătură şi cu un articol din presă despre ”turismul în exces” în Europa, pus în articol pe seama preţurilor accesibile. Recent, Administrația Trump a anunțat că le interzice americanilor concediile în Cuba.

Luni, Trump criticase şi China pentru devalorizarea monedei sale naţionale, pe care el o vede ca fiind o modalitate de subvenţionare a economiei chineze, amintește Agerpres.

În acest timp, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că lumea trece printr-o criză profundă: „Suntem la un pas de război”!

FOTO: EPA

Citește și:
Donald Trump crede că Luna face parte din Marte!

Citește mai multe despre Donald Trump, dolar american, Euro și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Comentarii