Mergi direct la conținut »
Nici amendat nu a stat la izolare. După câteva ore a ieșit la plimbare Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nici amendat nu a stat la izolare. După câteva ore a ieșit la plimbare

Nici amendat nu a stat la izolare. După câteva ore a ieșit la plimbare

Un bărbat din județul Neamț a fost amendat de polițiști pentru că nu a respectat autoizolare. La doar câteva ore, acesta a ieșit din nou la plimbare, chiar dacă era obligat să stea 14 zile în casă, din cauză că venea din zone cu cazuri grave de coronavirus.

De Iulian Budușan,

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat de 54 de ani dintr-o comună din judeţul Neamţ, care a fost prins de poliţişti în timp ce se plimba pe stradă, deşi el primise cu câte ore înainte amendă pentru că nu stă în izolare la domiciliu, scrie Agerpres.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ‘zădărnicirea combaterii bolilor’, prevăzută de art. 352 alin. (l) din Codul penal. Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Săvineşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, în data de 20.03.2020, orele 19,00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Zăneşti, satul Traian, judeţul Neamţ, având cunoştinţă de faptul că se află în autoizolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, a părăsit imobilul plimbându-se pe strada Luminii din localitate”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Procurorii menţionează că bărbatul fusese sancţionat contravenţional la aceeaşi dată, la orele 12 conform prevederilor privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, luând la cunoştinţă faptul că are obligaţia de a nu părăsi imobilul pe o perioadă de 14 zile.

Cum ne protejăm de COVID-19

Cum resimt criza coronavirusului Cristina şi Ionuţ, oameni fără adăpost şi fără acces la îngrijire medicală.

După ce peste 70 de medici, asistente și infirmieri au fost confirmați pozitiv, Spitalul Județean din Suceava este, în această dimineață, martorul unor scene care vorbesc despre starea de spirit a personalului, dar și despre neglijarea normelor de protecție.

Close
Închide
  Close