Mergi direct la conținut »
Nicolas Maduro spune că vrea ”dialog” cu SUA și nu ”război”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Nicolas Maduro spune că vrea ”dialog” cu SUA și nu ”război”

Nicolas Maduro spune că vrea ”dialog” cu SUA și nu ”război”

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a transmis că își dorește să poate un dialog cu Statele Unite și că intenția lui nu este cea de a ajunge la un război cu aceștia, a declarat, marţi, şeful diplomaţiei de la Caracas, Jorge Arreaza.

„Nu ne dorim un război în Venezuela”, a afirmat ministrul de externe în cursul unei reuniuni la Havana a consiliului politic al Alianţei Bolivariene pentru popoarele din America noastră (ALBA). „Suntem poate pe punctul de a ne pregăti pentru un război, deoarece circumstanţele ne obligă (…), dar ne dorim pacea”, a adăugat el.

„Să i se transmită guvernului Statelor Unite de la reuniunea ALBA faptul că ne dorim dialogul, că dorim diplomaţie, că dorim înţelegere, inclusiv cu ei, cu toate diferenţele dintre noi”, a mai spus Jorge Arreaza.

Declarațiile vin în contextul în care de patru luni, administraţia Trump îl recunoaşte, împreună cu alte peste 50 de ţări, pe şeful opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, în locul lui Nicolas Maduro, iar criza din țară se adânceşte.

Cele două părți din Venezuela au început, însă, un dialog în Norvegia, ţară care s-a oferit ca mediator. Opoziția neagă, însă, că este vorba despre negocieri.


Citește și: Ce cred principalii candidați la europarlamentare despre un subiect de care depinde viața pe Pământ. Politicienii români față în față cu schimbările climatice


 

Close
Închide
  Close