Nicuşor Dan a făcut o inspecție inopinată la ALPAB în această dimineață și a anunțat măsuri în plan administrativ, deoarece „directorul actual nu este în stare, nu știe această meserie”.
„În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Este o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem”, a spus Nicușor Dan, într-o declarație de presă transmisă de televiziuni.
Ce am făcut eu azi, aici, a fost să preiau interimar conducerea ALPAB. Din acest moment, eu sunt practic directorul ALPAB, până când voi face o evaluare completă a ceea ce se întâmplă aici.
Nicușor Dan:
Acesta a dat vina pe fosta administrație: „Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Noi am avut o administraţie ALPAB care funcţiona rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii”.
Primarul a dat asigurări că luni, 29 august, 40 de muncitori de la ALPAB se vor ocupa de curățenia în parcul Cișmigiu. „Într-o săptămână, o să arate așa cum ar trebui să arate un parc”, a promis Nicușor Dan, care a adăugat că după Cișmigiu, acțiunea va continua cu Parcurile Herăstrău și Carol.
S-a văzut cu Ludovic Orban înainte de a anunța decizia
Dan a mai explicat că Primăria nu are acum bani de investiții, „dar în doi ani de acum, parcurile vor arăta cum trebuie să arate”.
Întrebat dacă s-a întâlnit cu Ludovic Orban, iar acesta i-a recomandat să-l numească la ALPAB pe Bogdan Steriopol, fost consilier la Ministerul Educaţiei în Guvernul Orban, Nicuşor Dan a admis că s-a văzut cu președintele PNL, dar a susținut că „nu mi-a dat nici o indicație ce să fac eu la ALPAB”.
„M-am întâlnit ieri dimineaţă cu Ludovic Orban. Nu a fost nicio discuţie, nu mi-a dat nicio indicaţie legată de ce să fac eu la Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement. Suntem oameni maturi, care avem responsabilităţi şi ni le exercităm. Am discutat cu domnul Orban despre chestiuni administrative, guvernamentale şi politice”, a spus el.
Edilul a mai precizat că va fi o ședință de consiliu pe 1 septembrie, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi „desfiinţarea Companiei de parcuri, desfiinţarea Companiei de arbori”.
Parcul Herăstrău, devenit între timp Parcul Regele Mihai I, arată mai rău ca niciodată, iar Parcul Cișmigiu, situat vis-a-vis de Primăria Capitalei, arată ca o junglă, după cum a relatat Libertatea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro