Mergi direct la conținut »
Nigel Farage spune că Brexitul este pus în pericol și se așteaptă la un noi referendum
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Nigel Farage spune că Brexitul este pus în pericol și se așteaptă la un noi referendum

Nigel Farage spune că Brexitul este pus în pericol și se așteaptă la un noi referendum

Nigel Farage crede că alegerea laburiștilor într-un număr atât de mare este un dezastru și că Marea Britanie se îndreaptă spre un al doilea referendum care să anuleze Brexitul.

Într-o postare pe twitter, fostul lider UKIP și unul dintre cei mai acerbi susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Nigel Farage a criticat-o pe Theresa May pentru convocarea alegerilor anticipate spunând că ”a pus totul în pericol”. ”Articolul 50 a fost declanșat și eram pe drumul cel bun. May a pus totul în pericol. Până și David Davis face acum concesii privind Brexitul”, a fost postarea lui Frage.

Contactat de BBC, Farage a spus că Bruxellesul va sărbători după rezultatele de la alegeri. El a mai spus că deși nu intenționa să se mai întoarcă în prima linie a politicii, este pregătit să facă acest lucru dacă va fi nevoie să apere Brexitul.

Dl Farage a declarat că ceea ce a făcut Theresa May a fost o greșeală teribilă și că, ”Dacă va ajunge la guvernare coaliția lui Corby, atunci Brexitul va fi pus în pericol”. Tot despre laburiști, Farage a spus că nu vor putea guverna singuri, dar dacă vor face coaliție cu SNP (scoțieni) și celelate formațiuni mici din Camera Comunelor, s-ar putea ajunge la organizarea unui alt referendum referitor la Brexit. El a adăugat: „Să spunem că May reușește totuși să formeze un guvern minoritar, problema este că credibilitatea ei va fi afectată puternic în fața celorlalți lideri de la Bruxelles”.

Fostul lider UKIP consideră, însă, că orice scenariu s-ar produce după alegeri, cu siguranță programul demarării negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din UE va fi dat peste cap și nu poate începe în 10 zile.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Actualul lider al UKIP, Paul Nuttall, a avertizat, joi seara că „Theresa May a pus pe Brexit în pericol. Am spus la început că aceste alegeri au fost o greșeală”.

UKIP a pierdut în urma alegerilor de joi singurul mandat pe care îl avea în Camera Comunelor.

Alegerile legislative din Marea Britanie s-au încheiat. Rezultatele parțiale arată o victorie a conservatorilor, dar obiectivul pentru care au fost convocat scrutinul de premierul Theresa May a fost ratat, aceștia obținând un număr mai mic de mandate decât aveau înainte.

Close
Închide
  Close