MENIU CAUTĂ
10 Ian. 2019 17:05

Un nou val de ninsori, în București! Stratul de zăpadă va ajunge la 16 cm

Distribuie

Meteorologii au anunțat că joi seara și pe parcursul nopții urmează ninsori abundente, stratul de zăpadă urmând să ajungă chiar și la 16 centimetri.

Astfel, în Capitală sunt așteptate ninsori care vor duce la formarea unui strat de zăpadă de a cărui grosime va fi în medie de 12…16 cm în dimineaţa zilei de vineri.

Prognoza specială pentru Bucureşti, publicată joi de Administraţia Naţională de Meteorologie, arată că ”Va ninge în orele serii și pe parcursul nopții, temporar ninsoarea va fi moderată cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă a cărui grosime va fi în medie de 12…16 cm în dimineața zilei de vineri. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze ce vor atinge 30…40 km/h în cursul serii și primele ore ale nopții. Temperatura va scădea treptat spre -3…-2 grade vineri dimineață.

Pentru ziua de vineri, meteorologii anunță că în București, cerul va fi noros, trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi nesemnificativă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 10 ianuarie, o atenţionare Cod galben de viscol şi ninsori, valabilă în şapte judeţe din zona Moldovei, tot începând din această seară.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, în judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, mai ales în cursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi în dimineaţa zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60 – 65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.


Citește și: EXCLUSIV/ Soția lui Ekeng vine de urgență România: „Oh, merde! Leșin de durere! Ce oameni, l-au lăsat să moară din cauză că era negru”. Naty lucrează ca asistent medical în Franța


 

Citește mai multe despre ninsoare, Vremea și zapada pe Libertatea.

Comentarii