Mergi direct la conținut »
Cod galben de ninsori şi viscol în șapte judeţe din Moldova, din această seară
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cod galben de ninsori şi viscol în șapte judeţe din Moldova, din această seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 10 ianuarie,o atenţionare Cod galben de viscol şi ninsori, valabilă în şapte judeţe din zona Moldovei, începând din această seară.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, în judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, mai ales în cursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi în dimineaţa zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60 – 65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În acelaşi timp, ANM a actualizat informarea de vreme rea valabilă la nivelul întregii ţări. Astfel, începând de joi, de la ora 16:00 şi până vineri, la ora 12:00, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării.

În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

De asemenea, vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului şi în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50 – 60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica şi în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum şi în Dobrogea.

Acum, a intrat în vigoare avertizarea de ninsori valabilă în toată țara. Află Cum va fi vremea în București! ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionările emise joi.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Vezi cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi de -14 grade în unele zone!

Vremea 10 ianuarie 2019

Vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua şi lapoviţe sau ninsori în cursul nopţii. În sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza apariţia poleiului.

În celelalte regiuni va ninge şi va continua să se depună strat nou de zăpadă, mai consistent în Moldova, însă trecător, în prima parte a intervalului, va fi şi ninsoare umedă sau lapoviţă.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15…20 l/mp local în est şi sud-est şi izolat în sud. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova viscolind ninsoarea, dar şi pe litoral.

Prognoza meteo estimează temperaturi maxime care se vor încadra între -6 şi 7 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1…2 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.


Citește și… Incident șocant la Ploiești! O tânără a căzut prin geamul spart al unui autobuz aflat în mers


 

Close
Închide
  Close