Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO / Noi proteste, la Budapesta, împotriva "legii sclaviei" şi a premierului Viktor Orban Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > GALERIE FOTO / Noi proteste, la Budapesta, împotriva "legii sclaviei" şi a premierului Viktor Orban

GALERIE FOTO / Noi proteste, la Budapesta, împotriva „legii sclaviei” şi a premierului Viktor Orban

Mii de persoane au mărşăluit sâmbătă, 5 ianaurie, prin centrul capitalei ungare, Budapesta, pentru a protesta împotriva noii legi adoptate în decembrie privind orele de muncă suplimentare.

Denunţate de critici drept favorabile „sclaviei”, amendamentele la legea muncii prevăd creşterea la 400 a numărului de ore suplimentare pe care angajaţii pot fi solicitaţi să le presteze anual, adică două luni de muncă în plus, pe care angajatorul le poate plăti trei ani mai târziu.

Grupuri de opoziţie au organizat mai multe acţiuni de protest în ultimele săptămâni la Budapesta şi în alte oraşe din Ungaria împotriva a ceea ele consideră a fi un regim autoritar al premierului conservator Viktor Orban.

Demonstraţia de sâmbătă, organizată de partide de opoziţie, sindicate şi grupuri ale societăţii civile, vizează în special noua lege a muncii numită de critici „legea sclaviei”, care le dă voie angajatorilor să mărească numărul de ore suplimentare de la 250, la 400.

Protestatarii au mărşăluit, prin zăpadă, din Piaţa Eroilor până la clădirea Parlamentului, pe malul Dunării, purtând bannere cu mesaje antiguvernamentale. Unii protestatari au postat mesaje pe social media sau au purtat bannere prin care cer o „grevă naţională”, informează Agerpres.

Mii de unguri au protestat împotriva „legii sclaviei”, la Budapesta, și pe 8 decembrie.

Apoi, au fost proteste la Budapesta, pe 12 decembrie, după ce Parlamentul Ungariei a adoptat „Legea Sclaviei”.

A fost și o a doua zi de proteste la Budapesta, pe 13 decembrie.

  • FOTO – EPA

Citește și… Cum să reziști în Asia fără telefon și cu program de călugăr budist. Povestea lui Andrei Lasc, tânărul care s-a regăsit la 10.000 de kilometri distanță și și-a descris experiența într-o carte


 

Close
Închide
  Close