Mergi direct la conținut »
FOTO | Proteste la Budapesta, după ce Parlamentul Ungariei a adoptat "Legea Sclaviei" Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Proteste la Budapesta, după ce Parlamentul Ungariei a adoptat "Legea Sclaviei"

FOTO | Proteste la Budapesta, după ce Parlamentul Ungariei a adoptat „Legea Sclaviei”

Proteste la Budapesta împotriva "Legii Sclaviei", după ce Parlamentul maghiar a adoptat un proiect legislativ prin care numărul de ore suplimentare pe care le poate impune angajatorul a fost mărit de la 250, la 400.

Poliţia a mobilizat forţe importante pentru a încerca să controleze demonstraţiile.

Protestul a început spontan în Piaţa Kossuth și s-a mutat apoi în la sediul Parlamentului. Unii dintre protestatari au încercat să treacă de cordoanele poliţiei, însă au fost împinşi înapoi. Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Măsura a stârnit de mult timp nemulțumirea cetățenilor, punctul culminant fiind miercuri seara, când mii de oameni s-au adunat în centrul Budapestei pentru a-și manifesta nemulțumirea împotriva noii legi, scrie Al Jazeera.

Oamenii se tem că vor deveni „sclavii” angajatorilor lor și că nu își vor mai primi banii pe aceste ore suplimentare, având în vedere că plata pentru ele nu trebuie făcută imediat, ci până la trei ani.

Parlamentarii opoziției i-au cerut socoteală premierului Viktor Orban, fără a primi vreun răspuns din partea acestuia.

Singura șansă pentru ca legea să nu fie pusă în aplicare este ca președintele Ungariei, János Áder, să nu o promulge, ceea ce e foarte puțin probabil.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Andreea Marin putea fi „Zâna handbalului”, dacă nu se lăsa de sport! „Eram inter stânga și căpitan de echipă”


FOTO: TWITTER

Close
Închide
  Close