MENIU CAUTĂ

Noua Tesla se va lansa în 2020. Ce funcții promite Elon Musk

Distribuie

O nouă mașină Tesla, a cincea generație de vehicul electric, va fi lansată în toamna anului 2020. Tesla Y promite o autonomie de aproape 500 de kilometri la un preț de 47.000 de dolari. Anunțul a fost făcut de proprietarul companiei, Elon Musk, care a precizat că mașina are funcții care îi permit să se comporte ca un model sport.

Va mai exista un model superior, la aproximativ 60.000 de dolari, care poate ajunge la 100 de kilometri la oră în 3,5 secunde. Noua Tesla va folosi trei sferturi dintre componentele modelului 3, a mai precizat Elon Musk.

Musk a promis că Model Y va avea funcționalități de SUV, dar se va conduce precum o mașină sport și a promis că va fi cel mai sigur SUV de clasă medie. Interiorul va avea multe în comun cu Model 3 și va exista și un touch-screen de 15 inci pe bord, arată Hotnews.

Model Y va putea găzdui șapte pasageri și este al doilea SUV al mărcii, după Model X lansat acum câțiva ani.

În versiunea de bază mașina ajunge în 5,5 secunde de la 0, la 100 km/h, iar viteza maximă este de 210 km/h. În versiunea de înaltă performanță autonomia este în jur de 450 km, iar viteza maximă, de 240 km/h. JD Power estimează că, incluzând toate opțiunile, versiunea de top poate ajunge să coste 85.000 dolari.


Citește și: Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Citește mai multe despre elon musk și tesla pe Libertatea.

Comentarii