Mergi direct la conținut »
Șofer adormit la volanul unei Tesla, rulând cu 130 de kilometri la oră
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șofer adormit la volanul unei Tesla, rulând cu 130 de kilometri la oră

Șofer adormit la volanul unei Tesla, rulând cu 130 de kilometri la oră

Șoferul unei mașini electrice autonome a fost filmat dormind pe o autostradă, în timp ce mașina rula cu aproape 130 de kilometri la oră. Bărbatul care l-a filmat și a pus imaginile pe rețeaua de socializare susține că șoferul formea dus, dar la un moment dat s-a trezit, s-a uitat în jur și s-a culcat la loc.

De Mihai Niculescu,

Filmarea cu șoferul care rula adormit cu 75 de mile pe oră, pe o autostradă din California a fost publicată pe Twitter.

Seth Blake a spus că a rulat pe lângă bărbatul care dormea la volan și l-a depășit. Potrivit lui Blake – care se afla în vizită în California și conducea pe o autostradă, de la Anaheim către Los Angeles – Tesla mergea cu 75 de mile pe oră, adică aproape 130 de kilometri, arată Digi24.

Bărbatul și-a rugat logodnica să îl filmeze pe șoferul care adormise la volan. Blake a postat apoi imaginile pe Twitter, unde s-au viralizat rapid.

„S-a trezit o dată, s-a uitat în jur și apoi s-a culcat la loc”, a povestit martorul

Reprezentanții Tesla au refuzat să comenteze imaginile. Însă compania a subliniat de mai multe ori că autopilotul nu poate înlocui șoferul. Acesta trebuie să fie alert, să țină mâinile pe volan și să fie pregătit să preia controlul autoturismului în orice moment.

Mașinile Tesla avertizează sonor și vizual șoferii atunci când nu au mâinile pe volan. În situația de față, bărbatul însă dormea cu mâinile pe volan iar senzorii nu au detectat starea acestuia.


Citește și: Leul românesc, cea mai slabă evoluție dintre monedele din Europa de Est și analiștii cred că va mai scădea


 

Close
Închide
  Close