De Cristina Radu,

UPDATE: Numărătoarea paralelă a USR PLUS în secțiile de votare din Noua Zeelandă arată că Dan Barna a obținut cele mai multe voturi – 47,6%.

Klaus Iohannis cu 27,2% se află pe poziția a doua. Viorica Dăncilă a fost preferată de 5,2% dintre cei care au votat, în timp ce Mircea Diaconu a primit 4,2% dintre voturi, anunță Cătălin Drulă pe Facebook.


Românii din Noua Zeelandă și-au exprimat votul direct la singura secție de votare deschisă în Auckland, niciunul nu a optat pentru votul prin corespondență. Votul s-a încheiat la ora 10.00, ora României.

La alegerile prezidențiale din 2014, au votat 330 de români din Noua Zeelandă.

Urnele urmează să se închidă curând și în Australia, unde au votat până acum 972 de români. Doar șase dintre ei au votat prin corespondență, restul exprimându-și opțiunea la alegeri la cele șase secții de votare deschise.

Comparativ, la alegerile prezidențiale trecute și-au exprimat votul 1.499 de români.

În România, după primele patru ore de vot, la ora 11:00, prezența la vot este de 11,08%. La aceeași oră, la alegerile europarlamentare din mai au votat 10,58% dintre alegători.

Citeşte şi:

Alegeri prezidențiale 2019, turul 1. Ce au declarat principalii candidați. Incidente electorale: secții încurcate, apeluri la 112, tentative răzlețe de fraudă

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte