Mergi direct la conținut »
Nu a plătit ratele unui televizor cumpărat în Germania
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un vasluian „a uitat” să achite ratele unui televizor cumpărat în Germania. Ce a pățit în România

De Dragoș Tănase,

Un vasluian care „a uitat“ să achite ratele pentru un televizor cumpărat în Germania, a fost urmărit până în România şi obligat să plătească o amendă uriaşă.

Ad placeholder

Astfel, autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare în vederea recunoaşterii şi executării de către autorităţile române a unei sancţiuni dispuse pe teritoriul german împotriva unui cetăţean în vârstă de 39 ani, relatează Adevărul.

În solicitarea înaintată de Ministerul Justiţiei Judecătoriei Huşi, în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul cetăţeanul vizat, se arată că împotriva bărbatului autorităţile din Amtsgericht Tuttlingen au dispus aplicarea unei sancţiuni pecuniare în valoare de 5.470 de euro, hotărârea fiind rămasă definitivă încă din decembrie 2016.

Aflat la muncă în Germania, bărbatul din judeţul Vaslui a înşelat reprezentanţii unui cunoscut magazin de electrocasnice, achiziţionând produse în rate, pe care ulterior a refuzat să le mai plătească, au reținut autorităţile germane.

Concret, în data de 7 martie 2016, acesta, împreună cu un complice, rămas neidentificat, s-au deplasat magazinul Euronics XXL Mega Company din Tuttlingen unde a anunţat că doreşte să achiziţioneze un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook.

”Faţă de vânzătorul consultant, condamnatul a pretins că ar dori să încheiere un contract de împrumut pentru finanţarea preţului de cumpărare. După rezolvarea formalităţilor de solicitare a contractului de împrumut, a distras atenţia vânzătorului consultant, în timp ce complicele necunoscut a sustras documentele necesare finanţării, astfel încât, conform intenţiei condamnatului, nu a putut fi realizat contractul de împrumut, în schimb i s-a permis în urma înşelăciunii să ia marfa cu el fără să o plătească. Conform intenţiei iniţiale, condamnatul a rămas şi ulterior dator cu plata mărfii”, se menţionează în hotărârea transmisă instanţei de la Huşi.

Practic, bărbatul din judeţul Vaslui şi-a luat angajamentul că va achita ratele, însă după ce a plătit 400 de euro din totalul datorat (în jur de 3.000 de euro), s-a făcut nevăzut şi nu şi-a mai onorat obligaţiile.

Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
Recomandări
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
 

În urma analizării documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii şi au dispus obligarea bărbatului din Huşi la plata amenii în cuantum de 5.470 de euro, transformată în lei (26.000 lei, la cursul BNR din 19 martie-n.r.). Acesta nu s-a prezentat în faţa judecătorilor, deşi a fost citat.

Ad placeholder

”Va obliga persoana solicitată Manole Iulian Valeriu la plata sumei de 23.829 de lei amendă administrativă, care se va face venit la bugetul de stat al României. În baza art. 247 lit. a din Legea nr. 302/2004, instanţa va dispune comunicarea prezentei hotărâri către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare Internaţională în Materie Penală şi către autoritatea emitentă Oficiul Federal de Justiţie al Republicii Federale Germania-Bundesamt fur Justiz”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Huşi.


Citește și… Trei companii mari, BASF, Wienerberger și Saint-Gobain, se retrag din APMCR, după ce Libertatea a publicat înregistrările în care președintele asociației apare cerând șpagă!

VIDEO – Înregistrarea șocantă a discuției din supermarket în care șeful Asociației Producătorilor din Construcții cere șpagă din fonduri europene! Libertatea a solicitat reacții de la cele 15 mari firme care compun APMCR

Răspunsul incredibil al companiei Arcon în cazul șpăgii din fonduri europene, cerută de Claudiu Georgescu: „Ați distrus imaginea unui om pentru o mare MITĂ de nici 2.000 euro”


 

Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close