MENIU CAUTĂ
11 Dec. 2014 17:35

Nume de cod: Avatar! Sunt ochelari 3D şi te trimit în realitatea virtuală, direct din telefonul mobil

Distribuie

Dispozitivul 3D e comparabil, ca dimensiuni, cu ochelarii scafandrilor, dar arată de-a dreptul SF: pătrăţoşi, de un negru lucios şi opac şi cu un sistem de prindere pe cap format din curele elastice.
Am vrut să vedem însă şi cât de reală pare realitatea virtuală (VR) atunci când îi porţi. Am introdus în ecranul lor un telefon care avea instalate mai multe aplicaţii 3D şi am pornit una din ele. Iar ca să nu fie şocul prea mare, am ales o plimbare… pe Lună.

Am zburat printre zgârie-nori

I-am pus la ochi şi am ajuns! Sol alb, bătea puţin vântul (mi-am dat seama pentru că se mişca steagul american care se vedea undeva, în zare), dar, deşi mă simţeam ca şi cum aş fi acolo, nu se întâmpla nimic. De vină nu era jocul, ci eu, pentru că stăteam pe loc şi ar fi trebuit să merg.
Dacă aş fi avut însă un joystick conectat la telefon prin bluetooth, m-aş fi putut plimba stând pe canapea. Am zis să încerc apoi ceva mai extrem, aşa că m-am aruncat într-un roller coaster care zbura printre zgârie-nori, mai ales că în mod normal n-aş face asta. Am pornit caruselul şi, câteva minute, am încercat să mă gândesc că sunt acolo.
Îmi venea să ţip, să mă ţin de carusel, mi-a fost frică la unele coborâri şi am închis ochii, iar la altele chiar am simţit un gol în stomac. Am dat jos ochelarii. Ameţisem de parcă mă dădusem într-un carusel real. Dar tocmai asta era ideea, nu?

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii