MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2018 09:15

Nunta primarului din Vaslui la școala din localitatea Pogana este legală. Inspectoratul școlar dezaprobă

Distribuie

Nunta primarului din Vaslui la școala din localitatea Pogana este legală, susține prefectul județului. Ancheta a stabilit că primarul avea dreptul să-și cunune fata în școala din localitate, pentru că folosirea școlii la nunți și botezuri este permisă de o hotărâre de Consiliu Local. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Vaslui sunt însă de altă părere și dezaprobă total organizarea de asemenea eveniment în școli.

Nunta primarului din Vaslui la școala din localitatea Pogana este legală, potrivit unei hotărâri emisepe 28 decembrie 2017, prin care stabilește taxele si impozitele locale pentru închirierea localurilor școlilor, în vederea organizãrii de nunti, botezuri, hore, baluri, în localitãțile din comunã unde nu existã Cãmine Culturale. „Este tradiție la noi ca sã faci nuntã în satul unde te-ai nãscut, ai crescut, ai învãtat.”, spune primarul Maricel Gîfu,

În urma unei anchete, prefectul Eduard Popică a stabilit că primarul nu a încălcat legea atunci când a organizat nunta în școală. ”Ancheta noastrã la nivel de Prefecturã a constatat cã evenimentul nu a perturbat sub nicio formă activitatea școlarã” a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Primarul din Pogana spune că a acționat potrivit hotărârii de consiliu și a plătit pentru închirierea instituției de învățământ 1.000 de lei. ”Noi avem o hotãrâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cãmin cultural școlile sã poatã fi folosite pentru astfel de evenimente, fãrã a se aduce prejudicii, achitând o taxã de închiriere de 1.000 de lei, pe care și eu am plãtit-o. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unitãții de învãtãmânt, totul a rãmas impecabil. Am strâns și cortul din curtea scolii”, a precizat, Maricel Gâfu, primarul comunei Pogana, pentru vremeanoua.ro.

„Nu suntem de acord cu nunti și botezuri în scoli”

Inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Gabriela Plãcintã, susține că nu știa de hotărârea de consiliu local, dar spune că oricum Inspectoratul Școlar are autoritate în unitățile de învățământ, nu Consiliul Local. „Eu nu stiam de aceastã hotãrâre, cred cã trebuia sã fiu si eu consultatã când s-a luat ea. Pentru cã o fi CL suveran în localitate, dar în scoli este suveran Inspectoratul Școlar. Nu putem fi de acord cu desfãsurarea de nunti, botezuri, baluri și hore, în scoli, chiar dacã în localitãti nu existã Cãmine Culturale. Suntem de acord doar cu activitãți cultural educative în scoli, atât!”, a spus inspectorul.

Sursa foto: vremeanoua.ro


Scandal pe bani. Conflict deschis Președinte-Guvern, la rectificarea bugetară


 

Citește mai multe despre Inspectoratul scolar, Nuntă și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii