MENIU CAUTĂ

O elevă a fost obligată să se tundă în clasă. Poliția și Inspectoratul Școlar au declanșat anchete în acest caz, dar și în cel al copiilor de clasa I loviți de femeia de serviciu

Distribuie

O elevă din clasa a V-a de la Școala "Vasile Lucaciu", din Carei, județul Satu Mare, a fost umilită de propria dirigintă, care a pus-o să se tundă singură, în fața clasei. E al doilea incident într-o școală din județul Satu Mare după cel de la școala din comuna Pomi, unde eleviii de clasa I lăsați de propria învățătoare pe mâinile femeii de serviciu au fost bătuți cu o vergea.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a dispus începerea unei anchete de urgență în cazul acuzațiilor de violență împotriva minorilor lansate de părinții unor copii de la școlile din Carei și din Pomi, a notat presasm.ro.

La Școala Gimnazială Pomi s-a constituit comisia de cercetare a situației prezentată în presă și a demarat ancheta. Postul de poliție comunal s-a autosesizat și desfășoară propria cercetare a cazului semnalat de părinți. La Școala Gimnazială «Vasile Lucaciu» Carei, comisia de cercetare a situației prezentate în presă se va constitui luni, 15 aprilie.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare este preocupat de cele două situații, ține legătura cu conducerea unităților de învățământ pentru a obține informații referitoare la derularea anchetelor și la sancțiunile ce se vor aplica, conform prevederilor stipulate de Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Statutul elevului, respectiv Legea educației naționale”, se arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

„A umilit-o în ultimul hal”

La școala din localitatea Pomi, agresoarea a fost o femeie de serviciu lăsată de învățătoare în locul ei la catedră. La Carei, diriginta a umilit o elevă. 

„Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei. Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal.

Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop.  Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a spus un părinte pentru PresaSM.


Reacția Uber în cazul adolescentei din București care a reclamat la poliție că un șofer a agresat-o verbal: „Avem toleranță zero la astfel de cazuri”

Citește mai multe despre Bataie, elevi, Satu Mare și tunsa pe Libertatea.

Comentarii