Mergi direct la conținut »
Încă trei decese din cauza gripei. Bilanțul victimelor răpuse de virusul gripal a ajuns la 14
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă trei decese din cauza gripei. Bilanțul victimelor răpuse de virusul gripal a ajuns la 14

Încă trei decese din cauza gripei. Bilanțul victimelor răpuse de virusul gripal a ajuns la 14

O femeie, în vârstă de 81 de ani, din Arad, și un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Timiș, au murit, vineri, în urma complicaţiilor provocate de gripă. Tot vineri, a fost confirmat decesul unui bărbat de 71 de ani, din București. Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 14, în toată țara, de la începutul sezonului rece.

UPDATE 12:30:  Bărbatul din București a fost confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nu era vaccinat antigripal. El a murit joi, într-un spital din Capitală.

UPDATE 11:30: Bărbatul de 69 de ani ajunsese la spitalul din Timiș cu virusul gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat.


Femeia din Arad a murit vineri dimineață în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu.

„Pacienta nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Daniela Cârnaţu, potrivit Agerpres.

Potrivit DSP Arad, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă în judeţ, de la începutul sezonului, celelalte victime fiind bărbat de 33 de ani, altul de 40 de ani, un bătrân de 82 de ani şi o femeie de 81 de ani. Niciunul dintre aceștia nu erau vaccinați antigripal.  Până la sfârșitul săptămânii, în judeţ  au fost confirmate 12 îmbolnăviri de gripă, iar numărul virozelor şi pneumoniilor se menţine peste media anilor trecuţi.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Prahova a murit joi, din cauza gripei. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Tot ieri, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal 2019, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, după ce săptămâna trecută au fost înregistrate 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul înregistrat în intervalul similar din 2018.


Citește și

OPINIE/ „Măciuca statului de drept”. PAH, despre înghețarea fondurilor europene pentru țările care nu reușesc să combată frauda și corupția

 

Close
Închide
  Close