Mergi direct la conținut »
Un bărbat din Prahova a murit, din cauza gripei. Este decesul cu numărul 11, în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Un bărbat din Prahova a murit, din cauza gripei. Este decesul cu numărul 11, în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal

Un bărbat din Prahova a murit, din cauza gripei. Este decesul cu numărul 11, în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Prahova a murit din cauza gripei, numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal ajungând la 11, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

De Dragoș Tănase,

În ultima săptămână, au fost comunicate cinci decese confirmate cu virus gripal, iar de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 11, conform sursei citate. De altfel, Ministerul Sănătății a anunțat începutul oficial al sezonului gripal 2019. Au fost înregistrate peste 1.100 de cazuri de gripă clinică.

Mai mult, programul de vizite din mai multe spitale din București a fost restricționat, în urma creșterii numărului de cazuri de gripă.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie, informează Agerpres.

FOTO – EPA


Citește și… VIDEO/ Interviu cu Octav Bjoza, fost deținut politic: „Mai umilit ca-n anul Centenarului n-am fost niciodată!”


 

Close
Închide
  Close