Săptămâna trecută au fost înregistrate 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la zece, dintre care cinci au fost înregistrate în ultima săptămână.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

În baza acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În săptămâna 7 – 13 ianuarie au fost înregistrate 31 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 25 mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu nouă mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

„Ne putem aştepta la o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităţilor de sănătate publică locale să monitorizeze evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel judeţean. Inspectoratele şcolare vor recomanda triajele epidemiologice zilnice în colectivităţi – şcoli, grădiniţe, creşe. DSP-urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală şi a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată în comunicat.


Citește și: O jurnalistă britanică a vizitat România și a fost marcată de experiența trăită! „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult