Mergi direct la conținut »
O fetiţă de doi ani a murit electrocutată, în judeţul Braşov
Ştiri Libertatea > Ştiri > O fetiţă de doi ani a murit electrocutată, în judeţul Braşov

O fetiţă de doi ani a murit electrocutată, în judeţul Braşov

De Mihaela Grădinaru,

O fetiţă de doi ani a murit electrocutată, în judeţul Braşov. Fetiţa a atins un cablu neizolat care atârna pe peretele casei

O fetiţă în vârstă de doi ani a murit electrocutată după ce a atins un cablu electric care atârna pe lângă casă, la Apaţa, judeţul Braşov, locuinţa respectivă fiind racordată ilegal cu instalaţie electrică improvizată.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a anunţat astăzi că în data de 2 mai, în jurul orelor 12.34, polițiștii Postului de Politie Apața au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că în curtea unei locuințe din localitate un copil s-a curentat şi este inconştient.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat faptul că, în timp ce se juca în curtea locuinței, o minoră în vârstă de 2 ani s-a curentat de la un fir neizolat care atârna pe lângă peretele casei, fiind în stare de inconștiență. Cadrele medicale sosite la fața locului au efectuat manevre de resuscitare însă fără rezultat, constatând decesul minorei“, potrivit sursei citate.

Verificările ulterioare efectuate de reprezentanții Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud – Sucursala Braşov au indicat faptul că locuința era racordată în mod ilegal, prin instalaţii clandestine, la reţeaua de energie electrică stradală.

Polițiștii au întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, confecţionarea unei instalaţii clandestine în scopul sustragerii de energie electrică şi furt de energie electrică.


Folosirea minorilor sau a persoanelor cu handicap pentru cerșetorie se pedepsește cu închisoare până la 5 ani; Proiectul a trecut tacit de Senat


 

Close
Închide
  Close