Mergi direct la conținut »
O rachetă a luat foc cu doar trei secunde înainte de lansare. Ce a urmat - VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O rachetă a luat foc cu doar trei secunde înainte de lansare. Ce a urmat - VIDEO

O rachetă a luat foc cu doar trei secunde înainte de lansare. Ce a urmat – VIDEO

O a doua lansare a unui satelit american de spionaj pe orbită a fost anulată, sâmbătă seara, pe 8 decembrie, după ce racheta Delta Four Heavy a luat foc cu puțin timp înainte de decolare. Acest model este al doilea cel mai puternic din lume, fiind produs de un consorțiu privat care operează misiuni spațiale pentru guvernul Statelor Unite.

Lansarea urma să aibă loc de la Baza Forțelor Aeriene Vandenberg din Santa Barbara, California, dar imediat după ce a început procedura de aprindere a motoarelor, cu 3 secunde înainte de decolare, din cele trei propulsoare au ieșit flăcări și fum negru.

Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, dar aceasta era deja a doua încercare de trimitere în spațiu a satelitului de spionaj. Programarea inițială fusese vineri, 7 decembrie, dar și ea a fost anulată din cauza unui defecțiuni a sistemului de comunicații, potrivit ABC 7 News.

În ceea ce privește alte știri din Spațiu… China va explora fața întunecată a Lunii. A trimis deja o rachetă, care mai are o misiune ambițioasă.

În acest timp, sonda InSight a făcut o înregistrare spectaculoasă: Ascultă vântul de pe planeta Marte!


Citește și… Exatlon & Co, pericole pentru participanți! Vedeta care era să-și piardă un picior la Ultimul Trib: „A trăit clipe de teroare”


 

Close
Închide
  Close