MENIU CAUTĂ

O tânără cu arsuri grave, plimbată între spitale. Fata va fi transferată în Belgia

Distribuie

Clipe dureroase pentru o tânără în vârstă de 25 de ani, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, după un incendiu care a avut loc, zilele trecute, în Sfântul Gheorghe.  Aceasta a stat 4 ore într-un elicopter care trebuia să o ducă, din Tulcea, la spitalul judeţean din Timişoara. Ea va fi transferată în Belgia, pe motiv că în spitalele din România  fie nu există locuri, fie nu au aparatura necesară să o îngrijească.

„Pacienta din Tulcea va fi transferată la un spital din Bruxelles. A fost emis formularul E 112, DSU a preluat pacienta pt transfer”,  uu declarat, pentru Libertatea, reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Fata ajuns la spitalul din Constanţa, unde nu există o secţie specializată pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave.

Tânăra a suferit arsurile duminică noaptea, dupa ce pontonul pe care se afla, în comuna tulceană Sfântu Gheorghe, a luat foc. Adăpostul plutitor se afla pe Dunăre, iar fata a fost transportata cu barca la Murighiol.
În cursul zilei de luni s-au făcut încercări pentru a-i gasi un loc într-un spital din țara unde sa fie tratata, iar după-amiază a fost urcată într-un elicopter pentru a fi transportată la Timișoara. Elicopterul a fost însă întors din drum, ajungând la Constanța, iar tânăra este internata, marti, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din oraș.

Nu știu de ce s-a întors la Constanța. Știu că Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut toate eforturile ca să-i găsească un loc în continuare intr-un centru de tratament al marilor arși. Până atunci este tratată la noi, este toaletata în sala de operație, este în terapie intensiva. La un moment dat va fi transferata, la noi in tara sau în străinătate. Dacă e vorba despre un transfer în strainatate vom face in regim de urgenta toate actele pentru a fi transferată”, a declarat directorul medical al unitații sanitare constănțene, dr. Bogdan Obada, potrivit ziare.com.
„Am primit loc la Timișoara. S-au făcut acte tot, a venit elicopterul, ea plecând spre Timișoara dar undeva la București ne-au sunat de la Tulcea și ne-au zis că se întorc la Constanța. În drum spre Constanța, au sunat de la Timișoara că s-a stricat monitorul, la București nefiind locuri, a repartizat-o aici la Constanța, unde ni s-a spus că nu e de ea. Noi vrem un spital de arși, vrem să o mutăm în Olanda. Ei trebuie să o ia de la un spitalul de arși din București, din Timișoara ca să poată să îi facă transferul. Și la spitalele noastre din România ar avea șanse, dar nu se gasesc locuri”, spune fratele tinerei arse, potrivit Digi24.


Citește și

AUDIO | Metodele mafiote cu care frații Bărbuț i-au terorizat pe angajații AdePlast. Apelul disperat la poliție al unui salariat care spune că se teme pentru viața lui: „Pe domnul director l-au sechestrat în birou. L-au bătut în birou!”

Citește mai multe despre arsuri, spitale și tanara generatie pe Libertatea.

Comentarii