MENIU CAUTĂ
, de Andreea Archip

VIDEO/Olivier Kaye, concurentul belgian de la Cerbul de Aur, a fost vecin cu câștigătorul primei ediții a festivalului din 1968

Distribuie

Olivier Kaye, belgianul de la Cerbul de Aur, a ajuns la festivalul românesc la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântărețul care a luat trofeul în 1968. Belgianul își dorește să plece și el cu statueta acasă.

„Să nu-mi iei niciodată dragostea” este melodia pe care a ales-o Olivier Kaye pentru concursul de interpretare de la Cerbul de Aur. Și i-a ieșit pronunția perfect. De altfel, a și avut ocazia să-l întâlnească pe Dan Bitman de la Holograf și să se pozeze cu el în culise.

„Până la urmă, româna este o limbă cu origini latine, la fel ca franceza. Am trecut prin mai multe etape, am ascultat cântecul de mai multe ori, apoi am făcut fonetică, ca să văd cum se pronunță cuvintele și apoi am făcut o traducere exactă, ca să pot înțelege cuvintele pentru scenă”, explică Olivier cum a învățat melodia trupei Holograf.

Tânărul a fost vecin cu Jacques Hustin, câștigătorul primului concurs „Cerbul de Aur” din 1968. „Jacques Hustin este originar din Banneaux, iar eu, dintr-un sătuc aflat la 10 kilometri distanță de Banneaux. Tata mi-a zis: Jacques Hustin a participat la Eurovision și a participat și la Cerbul de Aur. Eu am făcut repede legătura și mi-am zis, 50 de ani mai târziu, că dacă Jacques Hustin a participat pentru Belgia, de ce să nu urmez același traseu? E un semn”, spune tânărul.

În plus, pentru artistul de 25 de ani, care a participat la The Voice Belgia, Cerbul de Aur este o nouă oportunitate.  În România se află pentru prima oară și spune că-i place aici. „Sunt pentru prima oară în România. E genial. Un voluntar mi-a fost ghid prin Brașov, sunt multe lucruri frumoase, istorie, am fost la Castelul Bran, un monument interesant. N-am vizitat tot și n-am văzut tot, dar voi reveni. Mi-ar plăcea să mă întorc în România. Poate pentru următorul concurs Cerbul de Aur”, a mai spus tânărul.

Pe lângă muzică, Olivier se pregătește să devină învățător. „Iubesc să lucrez cu copiii. De exemplu, concurenta din Franța are o fetiță cu ochii mari și când am văzut-o, ne-am jucat și ne-am împrietenit imediat. În Belgia urmez institutul pentru a ajunge învățător. Voi cânta pentru copii și cu ei”, mai spune Olivier.

Olivier și ceilalți 17 concurenți la Cerbul de Aur vor afla rezultatele sâmbătă, 1 septembrie. Seara vor urca pe scenă violonistul Edvin Marton și Nicole Scherzinger.


Confesiunile unei fugare. Elena Udrea își descrie viața în Costa Rica, la șase luni de când a fugit din România

Citește mai multe despre belgian, Brașov, Cerbul de Aur și festival brasov pe Libertatea.

Comentarii