Mergi direct la conținut »
ONU ar fi cumpărat 105.000 de tone de grâu din România. Va ajunge într-o țară afectată de război
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > ONU ar fi cumpărat 105.000 de tone de grâu din România. Va ajunge într-o țară afectată de război

ONU ar fi cumpărat 105.000 de tone de grâu din România. Va ajunge într-o țară afectată de război

O agenţie din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) ar fi cumpărat 105.000 de tone de grâu din România, grâu de panificaţie care va fi livrat Yemenului, infmormează Agerpres.

Informația nu este confirmată de ONU, dar se știe că grâul provine din regiunea Mării Negre, cel mai probabil din România, şi va fi livrat Yemenului în mai multe transporturi ce vor fi efectuate în perioada iunie-august.

Recent, treci copii din Râmnicu Sărat au ajuns la spital după ce au mâncat grâu tratat cu otravă pentru șoareci.

Revenind la ONU, Organizația asigură ajutor alimentar pentru Yemen, o ţară afectată de război. Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite duc de trei ani un război împotriva miliţiilor houthi în Yemen, o grupare şiită care în 2014 a provocat exilul Guvernului yemenit sprijinit de Arabia Saudită. Rebelii houthi controlează capitala yemenită Sanaa şi teritorii vaste în nordul şi vestul ţării.

Declanşat în martie 2015, războiul din Yemen s-a soldat cu circa 10.000 de morţi şi peste peste trei milioane de refugiaţi în ţara cea mai săracă din Orientul Mijlociu. Anul trecut, în noiembrie, O rachetă lansată de insurgenţi din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei Saudite.

Arabia Saudită acuză Iranul că a furnizat racheta lansată din Yemen

Și tot anul trecut, dar o lună mai târziu, fostul președinte al Yemenului, Ali Abdallah Saleh, a fost ucis de rebelii houti.

Iar anul acesta, la începutul lunii mai, Palatul prezidențial din Yemen a fost bombardat de avioane saudite.


Citește și: VIDEO/Un capitol fericit al poveștii fără sfârșit. Mărturia emoționantă a unui tată singur: „Cel mai dureros lucru a fost când copilul alerga și căuta mama. Și mama nu era…”


 

Close
Închide
  Close