Ieri, trei episoade ale unui marş din ce în ce mai accelerat către o societate totalitară, dacă nu chiar către dictatură. Consultările de la Cotroceni cu partidele parlamentare au purtat impropriu această denumire. Din câte s-a aflat, întâlnirea cu Opoziţia a fost mai degrabă un dialog al surzilor, presărat cu, după cum le-a numit Ponta, grosolăniile gazdei. Una peste alta, USL persistă ca ralierea la Acordul european de guvernanţă fiscală să fie asumată pritr-o lege cu caracter constituţional sau, în ultimă instanţă, prin includerea în Constituţie a acestui aspect, nefiind agreată (poziţie însuşită şi de UDMR) dorinţa lui Băsescu de modificare radicală a Legii fundamentale. Întâlnirea a avut o regie penibilă, invitaţii fiind strecuraţi, ca la o întâlnire mafiotă, pe o intrare lăturalnică, sub pretextul că accesul principal e destinat pregătirii unui concert. Mai mult, mass-media a avut interzisă cu desăvârşire participarea, Băsescu neuitând postura jenantă în care s-a aflat la întâlnirea din iunie. Tot mai mult, politica şi acţiunile administraţiei ţării au loc departe de ochii populaţiei, deşi vizează soarta pe mulţi ani a acesteia. Un al doilea episod, vădind acelaşi autoritarism şi lipsă de apetit pentru conlucrare şi dialog, s-a petrecut în Parlament. Unde, într-un dispreţ total faţă de Opoziţie, arcul Puterii a continuat să-şi voteze pe bandă rulantă prevederile unui Buget strâmb şi nerealist, refuzând ostentativ să adopte vreunul din amendamentele propuse de Opoziţie. PDL şi ciracii săi – despre ale căror voturi populaţia din colegii ar trebui să fie informată – continuă să fie o anexă bleagă a Guvernului, aprobându- i ca nişte momâi toate derapajele.
În fine, să nu lăsăm deoparte un al treilea episod de ieri, parte a unui mecanism din ce în ce mai agresiv la adresa populaţiei, a intereselor sale minimale, de supravieţuire. Curtea Constituţională a decis că Legea asistenţei sociale, iniţiată de un Guvern care urmează supus indicaţiile prezidenţiale de distrugere a caracterului social al statului, prevăzut ca atare în Constituţie, lege aprobată în tropot de turmă de parlamentarii Coaliţiei, este constituţională! Probabil, retezând astfel speranţa de viaţă, de hrană, de sănătate a celor mai nevoiaşe şi mai amărâte categorii, onorabilii şi-au citit doar fluturaşii lor de leafă, de câte 150 de milioane, s-au gândit la nenumăratele privilegii pe care le au şi au fost fericiţi că-i dau satisfacţie preşedintelui. Vi se pare că ăsta mai e stat democratic?

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
ȘOC pentru familia lui Emi Pian! Ce a pățit ACUM tatăl lui, în celula din închisoare
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ȘOC pentru familia lui Emi Pian! Ce a pățit ACUM tatăl lui, în celula din închisoare
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI