Mergi direct la conținut »
PNL
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Opoziția, revoltată de decizia Parlamentului privind folosirea parcării Casei Poporului pentru autocarele mitingului PSD

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Joi, 07 iunie 2018, 08:35

Opoziția, revoltată de decizia Parlamentului privind folosirea parcării Casei Poporului pentru autocarele mitingului PSD din 9 iunie. Deputatul liberal Dan Vîlceanu a afirmat, miercuri, că cei de la PSD și ALDE au mai confiscat o instituţie, care urmează să fie folosită în interes propriu de partid, în sensul în care vor să vină să îşi parcheze aici, la Parlament, automobilele cu care vor veni la mitingul pe care îl organizează sâmbătă

Ad placeholder

„În şedinţa de azi a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, practic cei de la PSD şi ALDE au votat ca această clădire în care îşi desfăşoară activitatea Parlamentul, Palatul Parlamentului, să devină clădirea PSD şi ALDE, adică au mai confiscat o instituţie, care este Parlamentul, care este folosită în interes propriu de partid, în sensul în care vor să vină să îşi parcheze aici, la Parlament, automobilele cu care vor veni la mitingul pe care îl organizează sâmbătă. Din punctul de vedere al PNL este de neacceptat aşa ceva: această instituţie a statului român să fie folosită la modul de obiect, practic, în interes de partid, în sensul în care îşi doresc cei de la PSD şi ALDE. Parlamentul României este al poporului român şi nu al PSD şi ALDE”, a arătat Vîlceanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

PNL: „România este a lor”

Liberalul a arătat că în acest moment PSD şi ALDE se poartă de parcă „România este a lor”, iar prin decizia din Birourile permanente reunite clădirea Parlamentului a ajuns să fie „confiscată”.

„Domnul Iordache spunea că au un eveniment la care participă membrii lor şi trebuie să îşi parcheze maşinile inclusiv la Palatul Parlamentului, după care domnul Manda şi a spus: ‘Ştiţi, mai avem şi o acţiune la grup şi trebuie să parcheze parlamentarii şi invitaţii care vor participa la această întâlnire’. De subliniat că parlamentarii pot intra în curtea Parlamentului oricând doresc şi pot parca maşinile oricând doresc. Deci această decizie nu are nicio legătură cu parlamentarii. Vor să îşi aducă, practic, maşinile cu care deplasează reprezentanţii sau membrii lor de partid la acest miting, să le parcheze la Parlament”, a spus el.

Deputatul PNL a mai declarat că un parlamentar poate aduce invitaţi la Parlament, fiind astfel permis accesul acestora la parcare, doar în timpul programului.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

„În weekend nu se poate veni cu vizitatori pentru că nu e nimeni. Deci, ei practic au avut nevoie de această hotărâre, de acest vot, prin care şi-au luat această clădire la partid, pentru că în weekend nu se lucrează la Parlament. (…) Este revoltător. (…) S-a votat în Biroul Permanent, s-a aprobat ca parcarea de la Senat şi Camera Deputaţilor să fie folosită în acest scop. Practic, în acest moment tot personalul de la Parlament trebuie să se supună acestei decizii”, a spus el.

Vîlceanu a menţionat că un demers de contestare a deciziei va fi invalidat prin votul majorităţii.

„Putem să facem tot felul de demersuri, numai că dvs. ştiţi foarte bine că la Parlament toate deciziile se iau prin vot. Şi în Comisia de regulament, şi peste tot. Aşa că, practic, pentru mine, cel puţin, azi cei de la PSD şi ALDE au statuat că această clădire le aparţine şi – dacă mai e ceva pe care nu l-au luat – o să o ia în scurt timp. Iar ei consideră că în urma câştigării alegerilor au dreptul să facă orice”, a declarat deputatul.

Ad placeholder
FOTO. Petrecerea despre care nu vrea să vorbească nimeni, după apariția cazurilor de COVID-19 la PRO TV: Andreea Esca și Delia, la mare, la un eveniment fără reguli sanitare
Recomandări
FOTO. Petrecerea despre care nu vrea să vorbească nimeni, după apariția cazurilor de COVID-19 la PRO TV: Andreea Esca și Delia, la mare, la un eveniment fără reguli sanitare
 

USR: PSD şi ALDE întrec deja orice limită a bunului simţ atunci când vine vorba de democraţie

Senatorul USR Nicu Fălcoi a declarat miercuri că decizia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi Senatului de a permite accesul maşinilor participanţilor la mitingul de sâmbătă în parcările Parlamentului este una „aberantă” şi a susţinut că cele două partide „întrec deja orice limită a bunului simţ atunci când vine vorba de democraţie”.

„Astăzi am avut parte de o premieră, Biroul permanent reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat cedarea parcărilor (n.r. – Parlamentului) pentru ziua de sâmbătă participanţilor la mitingul organizat de PSD şi ALDE. În prima fază am crezut că domnul Iordache glumeşte (…). Mi se pare că PSD şi ALDE întrec deja orice limită a bunului simţ atunci când vine vorba de democraţie. S-au mai organizat mitinguri în Capitală, nu e primul miting care se organizează, nimeni nu a venit până acum să ceară aprobare pentru folosirea parcărilor, mi se pare absolut aberant, dar, ţinând cont de majoritatea pe care o au, noi nu-i putem împiedica.

Ad placeholder
 

În context, senatorul USR Mihai Goţiu a spus că vede şi „latura pozitivă” a acestui demers.

„Eu văd şi latura pozitivă a acestui demers, aceea în care poate se constituie un precedent să dea jos tot zidul din jurul Palatului Parlamentului şi acest spaţiu să devină accesibil pentru toţi cetăţenii României, să intre pe jos, ca pietoni, pentru că e un spaţiu public. Poate că aşa parlamentarii o să simtă mai aproape cetăţenii şi să se gândească că nu doar atunci când vin pe liste de partid acest spaţiu să fie accesibil pentru cetăţenii României”, a susţinut Goţiu.

Ad placeholder

Parlamentarii și invitații acestora vor putea folosi parcarea Casei Poporului la mitingul de sâmbătă al PSD. Astfel, este posibil ca autocarele cu membrii PSD să fie parcate la Palatul Parlamentului. Este vorba despre o decizie a Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care dă dreptul ca parcările Parlamentului să fie poată fi folosite pe parcursul zilei de sâmbătă de parlamentari şi de invitaţii acestora.

Citește și: ANALIZĂ. 1.100 de români au fost opriți din drumul lor spre visul canadian. Solicitanții de azil tensionează relațiile dintre România și Canada, la doar șase luni de la ridicarea vizelor

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close