MENIU CAUTĂ

Orașul Oradea a rămas în beznă din pricina unui jder

Distribuie

Zone mari din orașul Oradea au rămas, marți seară, în beznă pentru circa 30 de minute. Avaria a fost provocată de un animal care s-a curentat între fire și a provocat un scurtcircuit devastator pentru rețeaua electrică a orașului.

Inițial, s-a anunțat că de vină a fost un dihor. Apoi, s-a stabilit cu exactitate: animalul care a lăsat Oradea în beznă n-a fost un dihor, ci un jder de piatră, a anunțat bihoreanul.ro. Infrastructura electrică a orașului transilvănean este atât de vulnerabilă încât poate fi anihilată de un animal de talie mică.

„Vă informăm că incidentul produs în funcţionarea reţelei de distribuţie a energiei electrice în data de 12.03.2019 a avut drept cauză electrocutarea unui animal (dihor) la contactul cu echipamentele electrice la o tensiune de 20.000 V”, se arată în comunicatul SDEE Oradea, care adaugă, de asemenea, că „durata întreruperii a fost de aproximativ 30 minute”, a informat Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania.

Ramona Moraru, Purtătorul de cuvânt al sucursalei Oradea, a precizat apoi că, de fapt, animalul a fost „un jder de piatră care s-a electrocutat la staţia de înaltă tensiune din Ioşia”.

Cei de la SDEE Oradea  au mai precizat că sunt o societate comercială cu capital privat, care „nu intră sub incidenţa Legii 544/2001 şi nu are calitatea de autoritate sau de instituţie publică”, astfel încât nu ar fi avut obligaţia de a comunica public, din oficiu, explicaţii privind astfel de incidente.


COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!

 

Citește mai multe despre electrica, jder, Oradea și pana de curent pe Libertatea.

Comentarii