Mergi direct la conținut »
Orban: Ruperea de către UDMR a protocolului cu PSD-ALDE este un fake news
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Orban: Ruperea de către UDMR a protocolului cu PSD-ALDE este un fake news

Orban: Ruperea de către UDMR a protocolului cu PSD-ALDE este un fake news

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat,vineri, că anunţul UDMR legat de ruperea protocolului cu PSD-ALDE este un fake news, "o mişcare de tip electoralist". Orban susține că ruptura dintre Uniune și actuala coaliție guvernamentală poate fi probată doar prin susținerea de către parlamentarii UDMR a viitoarei moțiuni de cenzură inițiată de către PNL.

De Adrian Ilie,

„Este un fake news similar cu inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti. UDMR a votat în mod constant cu Dragnea şi Tăriceanu. Conducerea UDMR se confruntă astăzi cu o opoziţie extrem de mare în rândul cetăţenilor români de etnie maghiară care sunt categoric împotriva poziţiei conducerii UDMR de a susţine Guvernul PSD-ALDE. Este o mişcare de tip electoralist care încearcă să creeze iluzia unei despărţiri dintre Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, voi avea încredere în această despărţire doar atunci când parlamentarii UDMR nu vor mai vota alături de parlamentarii PSD-ALDE şi atunci când vor susţine moţiunea de cenzură pe care o vor înainta parlamentarii PNL după alegerile europarlamentare şi după referendum”, a afirmat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Orban a precizat că liberalii sunt dispuși să discute cu orice partid despre moțiunea de cenzură, cu excepția PSD, însă președintele PNL nu a exclus posibilitatea unor negocieri individuale cu parlamentari. „Vom discuta cu orice parlamentar şi cu orice formaţiune politică alta decât PSD şi de asemenea cu orice parlamentar vorbim individual, din cadrul coaliţiei majoritare, pentru a-i convinge că interesul României este să scăpăm de acest clan care a capturat România”, a afirmat liderul liberalilor.

Coaliția rămâne fără sprijinul UDMR

UDMR nu va susţine, începând de joi, nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar protocolul de colaborare dintre această formaţiune şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, a anunţat joi liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

„Începând de astăzi, UDMR nu va susţine nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă şi solicităm în continuare autorităţilor să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”, a precizat pe Facebook liderul UDMR.

Citește și:UDMR rupe protocolul de colaborare cu PSD și ALDE în Parlament

Close
Închide
  Close