Mergi direct la conținut »
UDMR rupe protocolul de colaborare cu PSD și ALDE în Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UDMR rupe protocolul de colaborare cu PSD și ALDE în Parlament

UDMR rupe protocolul de colaborare cu PSD și ALDE în Parlament

Liderii UDMR au decis să rupă protocolul de colaborare cu coaliția guvernamentală PSD-ALDE. Decizia a fost luată de conducerea Uniunii, după ce autoritățile au făcut percheziții în județul Harghita în cazul profanării crucilor eroilor români din Cimitirul eroilor din Valea Uzului, au precizat surse politice, citate de G4media.

De Răzvan Mihalașcu,

UDMR reclamă existența unei duble măsuri a autorităților în scandalul cimitirului. Liderii maghiari spun că sunt nemulțumiți deoarece autoritățile judiciare nu au fac cercetări și față de Primăria Dărmănești care a decis să amplaseze crucile eroilor români pe locul în care UDMR susține că ar exista rămășițele militarilor maghiari.

Potrivit G4media, este pentru prima oară de la înființare când UDMR rupe un protocol de colaborare politică. UDMR a asigurat o majoritate parlamentară alături de PSD și ALDE la voturile critice după alegerile din 2016, în special modificarea codurilor penale, modificarea legilor justiției.

Mai multe sondaje de opinie din ultima perioadă arată că UDMR ar putea avea probleme în atingerea pragului necesar de 5 la sută pentru intrarea în Parlamentul European.

Săptămâna trecută, polițiștii din Bacău au demarat o anchetă pentru a identifica persoanele care au acoperit cu saci negri din plastic cele 52 de cruci ale eroilor români, precum și monumentul din Cimitirul Internațional Valea Uzului. De altfel, la începutul lunii mai, UDMR a cerut intervenția premierului Dăncilă pentru a opri denigrarea memoriei soldaților maghiari.


Citește și:

„Gică și-a pierdut mai mult de jumătate din volumul de sânge”. Curtea de Apel din Jönköping a recunoscut că loviturile băieților l-au ucis pe român, „și acum o să mă întrebați de ce nu au primit sentința pentru omor”. În căutarea lui Gică (4)


 

Close
Închide
  Close