MENIU CAUTĂ
18 Aug. 2018 16:17

Vâlcov: Guvernul pregătește o ordonanţă privind înăsprirea legislaţiei pentru intrarea în insolvenţă

Distribuie

Darius Vâlcov, consilier economic al premierului, a anunţat sâmbătă, 18 august, că Guvernul pregătește o ordonanţă privind înăsprirea legislaţiei pentru intrarea în insolvenţă, fiind în lucru.

„Dar la insolvenţă – acolo este obligatoriu şi este în lucru în cadrul Guvernului un proiect de ordonanţă, astfel încât din septembrie să înăsprim legislaţia pentru intrarea în insolvenţă. De ce? Pentru că doar în cinci ani de zile s-au urcat de la 13 la 62 de miliarde de lei datoriile firmelor aflate în insolvenţă, cu preponderenţă a acelor datorii care sunt la zi, în sensul în care datoriile s-au acumulat după momentul intrării în insolvenţă. Deci, da, acest jaf de 15 miliarde de euro trebuie să îl oprim cumva şi în septembrie îl vom opri”, a declarat Vâlcov la Antena 3.

Referitor la mult vehiculata amnistie fiscală, el a reafirmat că aceasta „se face”, „nu se discută” şi dacă se va lua o decizie în acest sens, aceasta era oricum prevăzută în programul de guvernare. IMM-urile nu susţin amnistia fiscală. Doar doi din zece întreprinzători o aprobă.

Iată ce spunea și ministrul Finanțelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, despre amnistia fiscală: „Nu va șterge datoriile colegilor din partid”


Citește și: Deputații români și marile lor pasiuni (altele decât politica!). ”Sunt un om de acțiune. Mă sui în mașină și mă duc de nebun prin pădure!”


 

Citește mai multe despre darius valcov, Eugen Teodorovici, amnistie fiscala, antena 3, insolvenţă, MFP și ordonanta pe Libertatea.

Comentarii