MENIU CAUTĂ
17 Iul. 2018 06:56 , de Valentina Postelnicu

Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, despre amnistia fiscală: ”Este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac, nu se discută”

Distribuie

Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, despre amnistia fiscală: ”Este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac, nu se discută”. Potrivit fostului Fostul ministru de Finanţe, statul român se află în situaţia în care există datorii ale afaceriştilor şi ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

Darius Vâlcov, a anunţat, luni seară, la Antena 3, în contextul intenției Executivului de a adopta, în ședința de marți o Ordonanță pe amnistie și grațiere, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii.

'Aceste lucruri se fac şi nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu îşi plătească datoriile şi mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele”, a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Vâlcov a explicat că 'ne aflăm în această situaţie, în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice'.

'Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (…) Vorbim de câteva zeci de mii de companii şi de câteva sute de mii de oameni, cred că depăşim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie vecehe de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuIe să se facă (amnistia fiscală -n.r.). Trebuie să existe o dezbatere şi, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute aşa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu uşile închise”, a explicat Vâlcov.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici anunța recent că Guvernul are în lucru o amnistie fiscală.

Ministrul Finanțelor Publice a precizat că acest subiect va fi analizat în cadrul ministerului și al Guvernului, pentru a se vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele. El a precizat că amnistia nu are prag, iar persoanele vizate de această măsură „pot să scape de penalităţi şi jumătate din dobânzi cum a fost în 2015”.

Guvernul se reunește, marți, în ședință.

Executivul nu a dat nicio reacție pe subiectul Ordonanței de grațiere și amnistie, deși mai multe solicitări au fost făcute atât la purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu cât și la premierul Viorica Dăncilă. În plus, niciun lider PSD nu a ieșit astăzi public pentru a comenta subiectul, doar partenerii de la ALDE au transmis că ei nu sunt 'promotorii' unui astfel de act normativ.

'Întrebați la PSD!, a spus purtătorul de cuvânt al ALDE, luni, după ședința conducerii partidului. Liviu Dragnea a anunțat, pe seară, că un astfel de act normativ nu se va afla pe ordinea de zi a Guvernului.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii