De Eduard Apostol,

Există țări în care pandemia de COVID-19 a făcut mult mai multe victime, dar în care panica este mai mică decât în România. Povestește un român stabilit în Olanda de mai bine de două decenii. 

Ovidiu Stângă, fost internațional al „tricolorilor”, fost campion cu PSV Eindhoven, locuiește de ani buni în Țara Lalelelor, care ocupă în acest moment, cu peste 1.000 de decese, un nedorit loc 8 în lume după numărul de victime făcute de coronavirus.

„Sunt mult mai multe cazuri decât în România, peste 12.000, o mie și ceva de morți, multă lume este izolată în casă, dar e disciplină și speranță. Eu pot spune că stau chiar în zona de focar a coronavirus, aproape cinci mii de cazuri, dar nu sunt restricții foarte mari, fiindcă oamenii sunt conștienți de ceea ce trebuie să facă și ce nu. Oamenii sunt educați, iar bătrânii au fost puși în temă cu ceea ce riscă”, povestește bărbatul de 47 de ani.

„Putem ieși în parcuri”

Ovidiu a continuat: ”Lumea nu e debusolată, aiurită, știe doar cum trebuie să se păzească. Dar aici mesajele sunt mai clare, mai simple, nu vorbesc mulți specialiști. Nu pompează multă teamă și multe informații. Iese premierul o dată la două zile și spune ce are de zis, atât. Au și o politică mai simplă. Iar oamenii nu se panichează”.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Olandezii n-au probleme financiare, adică au forță. Guvernul a transmis că acoperă salarizarea tuturor celor care nu pot munci din cauza crizei, lumea e liniștită


Ovidiu Stângă:

Ovidiu a mărturisit cum decurge pentru el viața la Eindhoven: ”Sunt trei săptămâni de când stau în casă, lucrez de acasă, mai exact. Ies o dată pe zi la supermarket, stăm unul în spatele celuilalt, la un metru distanță. Oricum, aici se păstrează distanța în mod natural, nu e ca la noi, în România, să te bagi unul în sufletul altuia. Iar în parcuri, mai poți ieși, nu mai mult de două persoane în grup și să nu stai în același loc. Faci ruta pe care ți-ai propus-o și te întorci acasă”. 

8.000 de cadre medicale pensionate au fost rechemate la lucru în Olanda


Citeşte şi:

Ministerul Educaţiei demontează un fake news care circulă online: „Cursurile nu se reiau pe 6 aprilie. Vom face denunţ penal”

Cifră oficială șocantă: 127 de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad și-au luat concediu medical de la începutul COVID

Nu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID: „Oficial vă spun că suntem nebuni la cap”

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente