Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ozana Barabancea, printre participanții la „Marșul pentru viață” care militează împotriva avorturilor | FOTO & VIDEO

A IX-a ediţie a "Marşului pentru viaţă", un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, are loc - sâmbătă - în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul "Unic din prima secundă".

De Dragoș Tănase,

În Bucureşti, aproximativ 300 de participanţi la marş s-au strâns, la ora 11.00, în Parcul Unirii, iar în jurul orei 12.00 au plecat spre Parcul Tineretului (intrarea de la Cafeneaua Actorilor), unde invitaţii au susţinut discursuri, urmate de concertul Live for Life 2019.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat reprezentanţii mai multor organizaţii, dar şi cântăreața Ozana Barabancea, actrița Manuela Hărăbor sau europarlamentarul Cătălin Ivan. În Bucureşti, ”Marşul pentru viaţă”este organizat de Asociaţia ”Studenţi pentru viaţă”.

”O statistică incompletă spune că în perioada ianuarie-septembrie 2018, în România au fost avortaţi 44.000 de copii, în timp ce în 2017 în Republica Moldova au fost avortaţi 12.025 copii. 42 de milioane de copii au fost avortaţi în întreaga lume în anul 2018. Dar şi statistica aceasta este incompletă, căci sunt atâtea locuri, din Vest şi Est, din Nord şi Sud, în care copiii nenăscuţi nu contează nici măcar pentru o statistică. Mai mult de 1 miliard de oameni au fost avortaţi din 1918 până în prezent”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei, citați de Adevărul.

Marşul este evenimentul central din seria de manifestări desfăşurate în „Luna pentru viaţă” (1 – 31 martie), relatează Agerpres.

În această perioadă au avut loc, în ţară, dezbateri, ateliere de lectură şi de fotografie pentru copii, ateliere de confecţionat pancarte, conferinţe, proiecţii de film şi, în Bucureşti, a cincea ediţie a ‘Crosului pentru viaţă’ „, mai precizează sursa citată.

FOTO: Dumitru Angelescu


Citește și: 

Ozana Barabancea a fost operată în secret. Nouă medici au participat la intervenția chirurgicală

Ozana Barabancea, probleme de sănătate. Medicii i-au recomandat repaus total

Adevăratul motiv pentru care Ozana Barabancea și-a micșorat sânii. „Aveam dureri foarte mari”

Close
Închide
  Close