Mergi direct la conținut »
Pacient de 21 de ani, cu arsuri grave, transferat la Bruxelles cu o aeronavă a MApN
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Pacient de 21 de ani, cu arsuri grave, transferat la Bruxelles cu o aeronavă a MApN

Un pacient de 21 de ani, cu arsuri grave, va fi transferat astăzi la un spital din Bruxelles, în Belgia, cu ajutorul unei aeronave C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin intermediul unui comunicat.

De Dragoș Tănase,

Aeronava, care este configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Mihail Kogălniceanu – Bruxelles, pentru transferul acestui pacient care necesită transport medical de urgență.

Pe timpul zborului, acesta va fi asistat de către o echipă medicală SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare), formată din medicul Ionuț Murguleț și asistentul Loredana Chircă, și de o echipă medicală militară.

Echipajul aeronavei este format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preducă, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nică și plutonierul asistent Georgel Grigore.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), se precizează în comunicat.

Anul trecut, în noiembrie, doi bătrâni care au suferit arsuri grave, după ce au fost victimele unei explozii produse în locuința lor din județul Mureș, au fost transportați tot cu o aeronavă MApN, tot la Bruxelles.


Citește și:

VIDEO | Un pompier care suferise recent arsuri pe 30% din suprafața corpului, transferat la Viena


Close
Închide
  Close