MENIU CAUTĂ

Pacient lăsat să moară vizavi de spitalul din Rovinari, Gorj. Medicul a refuzat să traverseze strada

Distribuie

Scandal uriaș în cazul unui pacient lăsat să moară vizavi de spitalul din Rovinari, județul Gorj. Un medic este acuzat că ar fi lăsat un pacient să moară pe stradă, peste drum de unitatea medicală. A refuzat să traverseze pe motiv că nu are voie să facă acest lucru. Polițiștii fac acum verificări pentru a stabili în ce împrejurări s-a întâmplat grozăvia.

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a ajuns la camera de gardă a spitalului din Rovinari și le-a spus medicilor că are febră de trei zile și tușește.

„L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo”, a declarat Roxana Gherghina, medic de gardă, pentru digi24.ro.

Spre seară, a decis să plece singur din spital, după ce a primit tratament cu antibiotic.

„Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, a povestit, pentru sursa citată, Constantin Pistolea, cumnatul pacientului.

„Eu nu ştiu. Nu m-a anunţat nimeni că a plecat pacientul acasă. La ora 21.45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie”, a explicat Roxana Gherghina, medic de gardă.

Bărbatului i s-a făcut rău, la nici 50 de metri de spital. O femeie l-a văzut și, împreună cu alți doi trecători, l-au dus la spital.

„Nu-l mai ţineau picioarele. Strigai la lume: săriţi, săriţi”, a spus un martor.

Înainte de a-l duce la spital, trecătorii au cerut medicilor spitalului din Rovinari. Li s-a recomandat să sune la 112 și să ceară o ambulanță.

„A zis că ea (n.r. medicul) nu trimite nicio ambulanţă că trebuie sunat la 112. Peste stradă, efectiv peste stradă”, spune un pacient.

„Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

În stare de șoc, rudele bărbatului spun că vor depune o plângere și la Colegiul Medicilor Gorj. Între timp, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În ianuarie, polițiștii au deschis, duminică, un dosar penal pentru moartea suspectă în cazul unui bebeluș mort după naștere la Spitalul din Rovinari. Fetița a venit pe lume fără să aibă probleme de sănătate, însă a murit la doar câteva ore după naștere.

sursă foto: pandurul.ro


Citește și Marea corupţie din România: Numărul celor judecaţi s-a dublat în ultimii 5 ani. Care sunt cele 10 „porunci” către magistrați


 

Citește mai multe despre Gorj, Rovinari și Spital pe Libertatea.

Comentarii