Mergi direct la conținut »
Papa Francisc promite oprirea mușamalizării abuzurilor sexuale: "Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecut"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc promite oprirea mușamalizării abuzurilor sexuale: "Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecut"

Papa Francisc promite oprirea mușamalizării abuzurilor sexuale: „Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecut”

În discursul de la încheierea summitului pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor, Suveranul Pontif a declarat că Biserica Catolică va înceta să mai muşamalizeze agresiunile preoţilor pedofili, ''aşa cum se obişnuia în trecut''. 

De Andreea Radu,

„Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecut, sau să fie ignorat, întrucât neglijarea abuzurilor favorizează propagarea răului şi mută scandalul la un alt nivel”, a declarat Papa Francisc adresându-se celor aproape 200 de episcopi şi alte oficialităţi de rang înalt.

El a mai spus că ”dacă în sânul Bisericii va apărea chiar şi un singur caz de abuz , această situaţie în sine reprezentând o atrocitate, cazul va fi abordat cu cea mai mare seriozitate”.

Presa străină notează că în mult așteptatul discurs al Papei Francisc nu s-au regăsit elemente importante, cum ar fi propuneri de măsuri concrete, cu excepţia promisiunii de a consolida legislaţia de la Vatican împotriva pornografiei infantile online.

Înainte de discursul Suveranului Pontif care a avut loc la sfârșitul summitului despre abuzuri sexuale, arhiepiscopul Mark Coleridge din Brisbane, Australia, a făcut o declarație notabilă.

El a spus că Biserica Catolică a devenit cel mai mare ”duşman al său” pentru că a ascuns abuzurile sexuale ale clerului şi pentru că nu a ascultat suficient victimele.

„Câteodată, am crezut că victimele şi supravieţuitorii sunt duşmanii, nu i-am iubit şi nu i-am binecuvântat. În acest sens, am fost cel mai mare duşman al nostru”, a spus arhiepiscopul.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

”Când vine vorba despre abuzuri şi disimulare, mai marii Bisericii s-au dovedit nu oameni ai cerurilor, ci pământeni”, a mai spus acesta.

În cadrul aceluiași summit, un consilier al Papei Francisc a recunoscut că Biserica Catolică a distrus probe în dosarele privind abuzuri sexuale.

Foto: EPA


Cele mai tari minți ale lumii, la Romanian Master of Mathematics. Elev în clasa a XII-a, viitor student la Princeton: „Nu știu dacă mă voi întoarce după ce termin”


 

Close
Închide
  Close