Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Parada Moșilor de Crăciun în New York. Mii de persoane îmbrăcate în Moș Crăciun sau elfi au participat la SantaCon

SantaCon, una dintre cele mai cunoscute parade dedicate Sărbătorilor de Iarnă din lume, a avut loc sâmbătă în New York.

De Ana Hațeg,

Mii de persoane îmbrăcate în Moş Crăciun, Crăciuniţe, elfi, Grinch sau reni s-au adunat în Times Square de unde şi-au început traseul.

Mai întâi petrecăreţii, mai ales tineri, au ascultat muzica unui grup de instrumentişti care i-a însoţit şi au intrat în primul bar din Times Square înainte de a lua metroul spre alte baruri din Midtown, Chelsea şi The Village, în faţa privirilor uimite ale curioşilor, mai ales ale copiilor.

SantaCon, un eveniment înfiinţat la San Francisco (California) în 1994, se desfăşoară în numeroase oraşe, printre care și New York. Evenimentul nu este dedicat doar distracţiei, ci şi strângerii de fonduri pentru a susţine organizaţii precum ”Neighbors Together”, angajată în activităţi de combatere a foametei şi sărăciei din Ocean Hill, Brownsville şi Bedford-Stuyvesant, din Brooklyn, considerate cele mai sărace zone ale oraşului.

O altă organizaţie sprijinită este City Harvest, care distribuie alimente comunităţilor defavorizate din New York, scrie Agerpres citând EFE.

În statul vecin, New Jersey a fost interzis consumul de orice fel de alcool în metrouri, pe întreaga desfăşurare a evenimentului SantaCon.

Close
Închide
  Close