MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 07:33

Paraguay a confirmat mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim

Distribuie

Ministrul de externe al Republicii Paraguay, Eladio Loizaga, a confirmat, joi, mutarea la Ierusalim a ambasadei din Israel. Ministrul de externe de la Asuncion a făcut anunțul oficial săptămâna trecută.

Loizaga nu a precizat data inaugurării noii ambasade. Surse neoficiale au spus că evenimentul ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai, în prezența președintelui paraguayan Horacio Cartes, transmite Agerpres.

Totodată, ministrul de Externe susține că mutarea ambasadei Paraguayului nu are nicio legătură cu deciziile similare luate de SUA și de Guatemala, care și-au inaugurat deja noile reprezentanțe diplomatice luni, respectiv miercuri. Loizaga a spus luni pentru un post de radio că președintele Paraguayului a luat decizia în urma unei vizite în Israel în iulie 2016, când a observat că toți ambasadorii trimiși în această țară își prezintă scrisorile de acreditare la Ierusalim, unde se află sediile tuturor instituțiilor centrale ale statului israelian.

Totodată, reamintim că România a fost una dintre cele patru state UE prezente la o recepţie dedicată mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

,,Este una din practicile diplomatice, atunci când există probleme, ca ambasadorii să fie rechemaţi pentru consultări în capitală. Din punctul nostru de vedere, desigur că respectăm această decizie, dar în acelaşi timp aş vrea să adaug faptul că, în realitate, exact în perioadele când apar anumite dificultăţi în relaţiile bilaterale este cu atât mai necesară prezenţa unui ambasador care transmite mesaje şi poate să contribuie la găsirea unor soluţii. Chiar fac un apel la toţi factorii interesaţi să evite adoptarea unor măsuri care ar putea aduce prejudicii unui proces politic de negociere pe ideea creării celor două state, Israel şi Palestina, care să trăiască în pace şi securitate', a explicat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, pentru cotidianul Libertatea.


CITEȘTE ȘI: INTERVIU VIDEO / Teodor Meleşcanu: Poziţia României în UE nu va fi afectată de scandalul privind mutarea ambasadei la Ierusalim


 

Loading...
Comentarii