MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 18:03 , de Ionuţ Iordăchescu şi Dragoş Sasu

EXCLUSIV. Teodor Meleşcanu, despre rechemarea ambasadorului palestinian: ,,Este cu atât mai necesară prezenţa unui ambasador când sunt probleme” – VIDEO

Distribuie

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a comentat, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, decizia Autorităţii Palestiniene de a-şi rechema ambasadorul la Ramallah după ce România a fost una dintre cele patru state UE prezente la o recepţie dedicată mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

,,Este una din practicile diplomatice, atunci când există probleme, ca ambasadorii să fie rechemaţi pentru consultări în capitală. Din punctul nostru de vedere, desigur că respectăm această decizie, dar în acelaşi timp aş vrea să adaug faptul că, în realitate, exact în perioadele când apar anumite dificultăţi în relaţiile bilaterale este cu atât mai necesară prezenţa unui ambasador care transmite mesaje şi poate să contribuie la găsirea unor soluţii. Chiar fac un apel la toţi factorii interesaţi să evite adoptarea unor măsuri care ar putea aduce prejudicii unui proces politic de negociere pe ideea creării celor două state, Israel şi Palestina, care să trăiască în pace şi securitate”, a spus diplomatul.

*Interviul integral cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va fi difuzat joi, 17 mai, pe site-ul Libertatea.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii