Mergi direct la conținut »
Lovitură cruntă pentru o femeie din Belfast: ambii părinți au murit în aceeași zi și în același salon de spital, la doar câteva zile de la aniversarea nunții
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Lovitură cruntă pentru o femeie din Belfast: ambii părinți au murit în aceeași zi și în același salon de spital, la doar câteva zile de la aniversarea nunții

În plină pandemie de COVID-19, toate spitalele din lume sunt supraaglomerate, numărul paturilor libere este din ce în ce mai mic, iar medicii din prima linie fac față cu greu răspândirii virusului. La fel și în Irlanda de Nord, mai exact la Belfast, capitala țării. O femeie a vorbit despre drama prin care trece după ce părinții ei au murit, amândoi infectați cu coronavirus, în aceeași zi.

De Andrei Crăițoiu,

Isobel, 77 de ani, și Christopher Vallely, 79 de ani, au fost infectați cu virusul și au fost internați la spitalul Mater din Belfast. Doar că ziua de duminică a căzut ca un trăsnet pentru familia celor doi. Fiica lor a fost anunțată de personalul medical că atât mama, cât și tatăl ei nu au reușit să lupte cu boala.

Prima a murit Isobel, iar la câteva ore s-a stins și Christopher. Cei doi erau internați în aceeași cameră de spital. Cu atât mai dureros cu cât aceștia marcaseră cea de-a 53-a aniversare a nunții tot pe patul de spital, vineri.

Christopher fusese recent diagnosticat și cu cancer pulmonar și fusese internat la spital și plasat în izolare încă de acum 10 zile, după ce a prezentat simptome. În schimb, soția Isobel, care a avut un accident vascular cerebral anul trecut, a fost internată joi. Ambii au fost declarați cu infectare cu COVID-19.

“Nu au putut să lupte cu virusul”

Fiona Vallely, fata celor doi, a vorbit pentru Irish News: „Este un șoc să-ți pierzi ambii părinți. Au fost niște oameni fantastici și ar fi făcut orice pentru toată lumea. Nu meritau așa ceva…”.

Aceasta a declarat pentru BBC, după ce și-a pierdut părinții și-a transmis un avertisment public: „Vă rog, vă rog, vă rog pe toți! Faceți tot ce puteți să vă protejați pe voi și pe familiile voastre! Altfel, situația asta se poate înrăutăți. Amândoi aveau probleme de sănătate. Tata nu avea cum să lupte niciodată împotriva unui cancer terminal, iar mama a luptat acum șase luni cu un accident vascular. Amândoi n-au putut să lupte și cu acest virus, această boală, una foarte, foarte gravă!”.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

Rămas bun cu costume de protecție

Femeia a declarat că a putut să-și ia rămas bun de la părinții ei. „Sunt foarte recunoscătoare față de personalul medical care ne-au lăsat. Am fost nevoiți să purtăm echipamentul de protecție. Știu că multe familii nu au avut șansa noastră… Le mulțumesc medicilor care fac o muncă minunată, știind că își pun viața în pericol… Acesta e unul dintre motivele pentru care toată lumea ar trebui să ia asta în serios”.

Legat de înmormântare, Fiona Vallely a spus: „Tatăl meu a fost incinerat, pentru că asta a fost dorința lui, iar mama urmează să fie înmormântată. S-a rupt ceva pentru mine și pentru frații mei… Vor fi două ceremonii separate. Sperăm să avem o slujbă frumoasă la biserică pentru mămica cu toți prietenii și familia. Chiar dacă aveau 77 și 79 de ani, aveau inima tânără!”.

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
Recomandări
Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
 

Ziua cu cele mai multe victime în Marea Britanie

Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie anunțase în weekend că alte 180 de persoane au murit din cauza virusului, cifră care ajunsese în acel moment la 1.408 decese. În acest moment în Marea Britanie și Irlanda de Nord sunt raportate 25.150 de cazuri de infectare cu coronavirus, 3.000 doar astăzi, iar numărul celor care au încetat din viață până acum a ajuns la 1.789.

De exemplu, 393 de persoane infectate cu COVID-19 au murit în Marea Britanie în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor anunțate de autorități. Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat de Regatul Unit de la începerea epidemiei pe plan local. Alte șapte decese s-au înregistrat în Țara Galilor, 13 în Scoția și 6 în Irlanda de Nord. Doar 28 de victime nu prezentau alte probleme de sănătate.

Close
Închide
  Close