Mergi direct la conținut »
Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară pentru Codul Penal
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară pentru Codul Penal

Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară pentru Codul Penal

Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară pentru Codul Penal. Conducerea Camerei Deputaților a convocat forul inferior în sesiune extraordinară, în perioada 2-19 iulie. Motivul, PSD vrea modificarea Codului penal în această perioadă.

De Sorina Ionaşc,

Modificările la Codul Penal îi țin pe parlamentari la muncă. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis să convocate forul inferior în sesiune extraordinară în perioada 2-19 iulie, tocmai pentru a finaliza și adopta controversatul Cod Penal.

Trebuie precizat și faptul că, în această perioadă, fiind sesiune extraordinară, Guvernul are dreptul de a emite orice ordonanță de urgență, care ar fi valabilă încă din momentul adoptării, dacă nu se precizează altfel în actul normativ.

Codul penal, între Parlament și OUG


Vinerea trecută, social-democrații au stabilit să modifice Codul penal cât mai repede posibil, fiind luată în calcul varianta unei ordonanțe de urgență.

După nemulțumirile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, PSD a renunțat, cel puțin la nivel declarativ, la ideea unei ordonanțe de urgență. Liviu Dragnea a spus că exclude o astfel de variantă.

 

 

Close
Închide
  Close