Mergi direct la conținut »
Codul penal, dezbatere și vot în Parlament. PSD a stabilit calendarul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Codul penal, dezbatere și vot în Parlament. PSD a stabilit calendarul

Codul penal, dezbatere și vot în Parlament. PSD a stabilit calendarul

Codul penal, dezbatere și vot în Parlament. PSD a stabilit calendarul pentru adoptarea modificărilor la Codul penal. Potrivit unor surse din partid, controversatele amendamente care fac referire la abuzul în serviciu vor fi discutate joi, de comisia specială condusă de Florin Iordache, urmând ca votul în plen să fie dat săptămâna viitoare.

De Sorina Ionaşc,

După scandalul și revoltele societății civile, PSD a stabilit când și cum să facă modificările la Codul Penal. Prima variantă, dezbaterea parlamentară.

Astfel, joi ar urma ca toate amendamentele controversate să intre în discuția comisiei speciale privind legile din domeniul justiției, condusă de Florin Iordache. Surse din PSD au precizat, pentru Libertatea, că parlamentarii Puterii vor să finalizeze săptămâna aceasta lucrările în comisie, urmând ca săptămâna viitoare să se dea un vot în Senat și, ulterior, în Camera Deputaților, forul decizional.

Scandal pe OUG


Social-democrații și-au propus ca aceste modificări să fie operate în primele două săptămâni din luna iulie, în sesiune extraordinară, în Parlament. Varianta unei ordonanțe de urgență este pe plan secund, cel puțin în acest moment.

”Am respectat toate termenele, de fapt le-am lungit, le-am lungit, le-am lungit și nu e cazul. (Reporter)Deci excludeți ordonanță de urgență pe Codul penal? Da”, a răspuns Liviu Dragnea, în șoaptă.

Răspunsul președintelui PSD vine după o ședință a coaliției, în urma căreia Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu susține varianta unei ordonanțe de urgență pe Codul penal.

Close
Închide
  Close