MENIU CAUTĂ
27 Noi. 2014 14:55 , de Iulian Simbeteanu

Parlamentul European a pus gând rău companiei Google

Distribuie

Piaţa unică digitală ar putea genera 260 miliarde de euro suplimentare pe an pentru economia UE şi ar putea contribui la creşterea competitivităţii, se arată în textul aprobat cu 384 de voturi la 174 şi 56 de abţineri.
Rezoluţia subliniază că 'piaţa de căutare online are o importanţă specială pentru asigurarea condiţiilor de competitivitate în cadrul pieţei unice digitale', salutând angajamentul Comisiei de a investiga mai mult practicile motoarelor de căutare.
Rezoluţia cere Comisiei 'să prevină orice abuz în marketingul serviciilor interconectate de către operatorii motoarelor de căutare', subliniind importanţa căutării online non-discriminatorii. 'Indexarea, evaluarea, prezentarea şi ierarhizarea de către motoarele de căutare trebuie să fie obiectivă şi transparentă', spun deputaţii.
Având în vedere rolul motoarelor de căutare pe internet în 'comercializarea exploatării secundare a informaţiilor obţinute' şi nevoia de a aplica regulile UE privind competiţia, deputaţii au mai cerut Comisiei 'să aibă în vedere propuneri pentru deconectarea motoarelor de alte servicii comerciale', pe termen lung.

Citește mai multe despre Google și Parlamentul European pe Libertatea.

Comentarii