Mergi direct la conținut »
Parlamentul va vota, vineri, proiectul de Buget pe 2019. Calendarul lucrărilor din Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentul va vota, vineri, proiectul de Buget pe 2019. Calendarul lucrărilor din Parlament

Parlamentul va vota, vineri, proiectul de Buget pe 2019. Calendarul lucrărilor din Parlament

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit ca votul în Parlament asupra proiectelor privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 să aibă loc vineri, 15 februarie.

Parlamentarii vor putea depune amendamente la Buget până luni, la ora 12,00, urmând ca în aceeași zi să se reunească și comisiile permanente pentru avizarea proiectelor.

Tot luni vor începe să lucreze și comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00.

Dezbaterile în plenul Parlamentului asupra proiectului de buget vor începe miercuri de la ora 15,00 iar votul final este programat vineri, prevede calendarul stabilit, sâmbătă de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.


Citește și: Fata lui «Tata Puiu» iese pe teren! Maria, fiica fostului selecționer Anghel Iordănescu, dă probe de reporter la o televiziune


 

Close
Închide
  Close