De Elena Petre, Raluca Diaconu,

UDPATE 22:45: Judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis marți seara arestarea preventivă a lui Ioan Sorin Buță, patronul firmei care a făcut dezinsecția și deratizarea în blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice.


Ioan Sorin Buță, patronul firmei Bistim Dera SRL, a fost audiat toată noaptea, iar în această dimineață a fost dus în arestul IPJ Timiș, pentru 24 de ore. Tot astăzi, el va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019”, au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Totodată, aceștia au anunțat oficial că „în procesul de deratizare a fost folosit un insecticid denumit «Delicia – GASTOXIN», ce conţine în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.”

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

De altfel, primele cercetări aratau că tragedia s-a produs deoarece s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate.

Trei persoane au murit și alte 20 sunt internate, în urma deratizării făcute la un bloc din Complexul Studențesc din Timișoara.

Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, folosit în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale.

În cazul omului, substanța afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul. Intoxicația se manifestă prin aritmii cardiace, acidoza, hipotensiune, edem pulmonar, amețeli, stări de greață, vomitat, ataxie, amorțeli, probleme digestive, cefalee, slăbiciune musculară, convulsii.

Citește ultimele informații despre cazul deceselor din Timișoara după deratizare

sursă foto: Opinia Timișoarei

Citeşte şi:

Primele concluzii în cazul tragediei de la Timișoara. Insecticidul care a ucis trei oameni se numește „Delicia – Gastoxin”!

Un alt bloc din Timișoara a fost evacuat. ISU a descoperit că deratizarea a fost făcută cu aceeași firmă ca în blocul în care au murit trei oameni

Fostul secretar de stat Dorel Săndesc: “Am luat legătura cu toxicologi din Berlin”. Care este starea timișorenilor internați după deratizarea care a ucis 3 oameni

Bâlbele autorităților după tragedia de la Timișoara. Poliția nu a anunțat ISU că firma a deratizat și o grădiniță

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase