Mergi direct la conținut »
Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost arestat preventiv. Sorin Buță e acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost arestat preventiv. Sorin Buță e acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice

Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost arestat preventiv. Sorin Buță e acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice

Procurorii l-au reținut, marți dimineața, pe patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri din Timișoara, relatează PressAlert. Bărbatul este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Ulterior, judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Ioan Sorin Buță.

De Elena Petre, Raluca Diaconu,

UDPATE 22:45: Judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis marți seara arestarea preventivă a lui Ioan Sorin Buță, patronul firmei care a făcut dezinsecția și deratizarea în blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice.


Ioan Sorin Buță, patronul firmei Bistim Dera SRL, a fost audiat toată noaptea, iar în această dimineață a fost dus în arestul IPJ Timiș, pentru 24 de ore. Tot astăzi, el va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019”, au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Totodată, aceștia au anunțat oficial că „în procesul de deratizare a fost folosit un insecticid denumit «Delicia – GASTOXIN», ce conţine în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.”

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

De altfel, primele cercetări aratau că tragedia s-a produs deoarece s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate.

Trei persoane au murit și alte 20 sunt internate, în urma deratizării făcute la un bloc din Complexul Studențesc din Timișoara.

Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, folosit în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale.

În cazul omului, substanța afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul. Intoxicația se manifestă prin aritmii cardiace, acidoza, hipotensiune, edem pulmonar, amețeli, stări de greață, vomitat, ataxie, amorțeli, probleme digestive, cefalee, slăbiciune musculară, convulsii.

Citește ultimele informații despre cazul deceselor din Timișoara după deratizare

sursă foto: Opinia Timișoarei

Close
Închide
  Close